– Alle spør: «Hva blir det neste?»

Over 30.000 ser alt av Hurtigrute-reprisen på NRK2. Nå går teamet bak suksessen i tenkeboksen for å finne ut hva deres neste sprø satsning skal være.

Hurtigruten Nordnorge på vei inn til Stamsund

KJEMPESUKSESS: Tre av fire nordmenn så på Hurtigrute-sendingene i sommer. Også reprisen i romjulen har sterke seertall.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

– Det er noe med å skulle hoppe etter Hurtigruten. Det ble en så veldig stor greie, sier programsjef Rune Møklebust i NRK Hordaland.

LES OGSÅ: Dette tvitret nordmenn om i 2011 | Hurtigruteseilas fører til boksuksess | NRK-program sikrer overskudd for Hurtigruten | Eksporterer hurtigutesuksessen til utlandet

Skapte tv-historie

Den over 134 timer lange direktesendingen i sommer ble en seersuksess av mer de mer sjeldne. Sendingen har fått plass i Guiness' rekordbok som tidenes lengste uavbrutte direktesending, og her hjemme satt folk klistret til fjernsynsapparatet.

NRK2, som vanligvis har en markedsandel på fire prosent, var plutselig oppe i over 36 prosent. Tre millioner nordmenn så på sendingene. På det meste satt 719.000 norske tv-seere og så på Hurtigruten samtidig.

Rune Møklebust, NRKs sjef ombord i Hurtigruten

JAKTER PÅ NYE PROSJEKTER: Programsjef Rune Møklebust ombord i Hurtigruten under direktesendingen i sommer.

Foto: Bjørn Rrik Rygg Lunde / NRK

– Mange er blitt hektet igjen

Møklebust er imponert over at så mange som 30.000 også følger Hurtigruten under reprisen nå i romjulen.

– Det virker som mange er blitt hektet igjen. I sommer var det jo en mye større greie, men mange sitter tydeligvis og venter på sitt favorittøyeblikk - eller seg selv, sier programsjefen til NRK.no.

Idéen om hurtigruten kom etter suksessen med «Bergensbanen minutt for minutt», som igjen ga liv til tilsvarende produksjoner med Flåmsbanen, Holmenkollbanen og Bybanen i Bergen.

– Hva blir det neste, Møklebust?

– Det spør alle om. Det vet vi ikke selv heller. Noe blir det, men nøyaktig hva? Nei, si det...

Nordlandsbanen aktuell

Forslag mangler det ikke på. En rekke tv-seere har tatt kontakt med redaksjonen og foreslått oppfølgere. Noen av disse kan være aktuelle, bekrefter Hurtigrute-sjefen.

Nordlandsbanen er aktuell. Mange har også foreslått Telemarkskanalen og E6 minutt for minutt. Noe rundt Svalbard er også nevnt, sier Møklebust.

LES OGSÅ: Lekte med livet foran Hurtigruten | - Hurtigruta øydelegg søvnen din

Hva mener du bør bli Hurtigrute-teamets neste prosjekt? Skriv ditt forslag i kommentarfeltet under.