NRK Meny
Normal

– 13 av våre beste ble tatt altfor tidlig

Mandag møttes etterlatte og kolleger i Håkonshallen i Bergen for å minnes de 13 som omkom i helikopterulykken ved Turøy.

Minnemarkering i Håkonshallen

MINNES DE 13: Familie, venner og kolleger var mandag samlet for å minnes de omkomne etter helikopterulykken ved Turøy i slutten av april.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Ole Edvard Antonsen åpnet i dag minnesmarkeringen i Håkonshallen, der familie, venner og kolleger av de etterlatte samles til taler, minneord og musikk for å minnes de 13 som omkom i helikopterulykken.

– 13 familier er med oss her i dag, og dere skal vite at dere er ikke alene. Vi er her for å dele sorgen, og minnes de vi savner. Vi skal hedre den jobben de gjorde for en hel industri og nasjon, sier Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil i åpningstalen av minnesstunden.

Eldar Sætre

DELE SORGEN: Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre hadde åpningstalen på minnesstunden mandag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Han takket også alle redningsmannskaper og frivillige som har vært med i redningsaksjonen etter ulykken. Han forteller om et sterkt samhold siden ulykken, både i og utenfor industrien.

– 13 av våre beste ble tatt fra oss alt for tidlig, sier Sætre.

Han deltar i minnemarkeringen sammen med representanter fra de berørte selskapene, kommunene, redningstjenesten og frivillige som deltok i redningsaksjonen.

Ketil Solvik Olsen under minnemarkeringen i Håkonshallen

BEVEGET: En svært beveget samferdselsminister talte under minnesstunden etter helikopterulykken ved Turøy.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Møtes i sorgen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er til stede på vegne av regjeringen.

Kåre Conradi leser opp minneord i Håkonshallen

MINNESORD: Skuespiller Kåre Conradi leste opp minnesord for de 13 omkomne på minnesmarkeringen i Håkonshallen mandag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Ministeren var svært preget på markeringen da han talte om de etterlatte. Også han hadde en stor takk til redningsmannskapet som har arbeidet med ulykken.

– Det er ikke lett det dere gjør, å måte dette så tett, sier han.

Selv har han vokst opp med helikoptre på vei til Nordsjøen flyvende over hodet på han, og derfor blir denne ulykken svært nær for han også.

– Det er ikke lett for oss å vite hvordan vi skal henvende oss til familiene, for dette takler vi forskjellig. Men sammen kan vi minnes det de 13 var for oss. Hva som gjorde de til et lys i hverdag

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås