97 år gammel kvinne utsatt for tyveri

Mens den eldre kvinnen ble distrahert slo to utenlandske kvinner til og stjal smykket hun hadde på seg.

Bybanen i Nesttun sentrum

MIDT PÅ LYSE DAGEN: Det var her på Nesttun i Bergen kvinnen ble utsatt for tyveri.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

Det var i 13-tiden tirsdag det uvanlig frekke tyveriet skjedde på Nesttun i Bergen. Kvinnene rev smykket av 97-åringen og ga henne det som politiet karakteriserer som «noe juggel», i stedet.

Etterpå forsvant de to kvinnene i menneskemengden.

– Politiet har lett etter kvinnene, blant annet på bybanestoppene, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til NRK.

Forsvant med bybanen

Flere vitner har nemlig forklart til politiet at de to kvinnene forsvant med en bybane som passerte Nesttun. Så langt har letingen vært uten resultat.

Vi har så langt ikke klart å få tak i disse to kvinnene. Vi ser imidlertid veldig alvorlig på saken, og har et godt håp om å få tak i dem, sier Kronen.

Tatt vare på av pårørende

Den 97 år gamle kvinnen er blitt godt ivaretatt av pårørende og andre etter ranet.

Det er jo klart at det ikke er noe kjekt å bli utsatt for en slik handling midt på lyse dagen, sier operasjonslederen.

Politiet ønsker tips fra vitner som kan ha opplysninger om saken.

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.