NRK Meny
Normal

66 pianotalenter spiller Grieg

I NRKs store Grieg-satsing Ung Grieg møter vi 66 håndplukkede norske pianotalenter som spiller hvert sitt stykke av vår store komponist.

Skal føre kulturarven videre

I 2007 er det 100 år siden Norges store komponist Edvard Grieg døde. Denne anledningen benytter store deler av norsk musikkliv til å feire den store nasjonalromantikeren og musikken hans.

I satsingen UNG Grieg har stiftelsen Grieg07, Norsk Kulturskoleråd og NRK Kulturavdelingen slått seg sammen for å la ungdommen føre kulturarven videre.

Edvard Grieg komponerte i løpet av livet ikke mindre enn 66 korte pianostykker som han ga ut under tittelen ”Lyriske stykker”. Mange av stykkene er blitt flittig framført av norske pianister opp igjennom årene, og de har også vært viktige lærestykker for spilleglade amatører.

66 fra hele landet

De 66 unge pianistene i UNG Grieg kommer fra Bardu i nord til Kristiansand i sør. De er håndplukket fra landets kulturskoler, og aldersspredningen er 9 – 19 år.

Hver uke vil programleder Annelita Meinich presentere en pianist med sitt stykke musikk i NRK P2 og på NRK.no  .

Dette blir en unik anledning til å høre alle de 66 lyriske stykkene framført i den rekkefølgen Grieg opprinnelig skrev dem. Samtidig får du oppleve de mange historiene knyttet til Griegs liv og musikk i programmene.

Sendetider:

NRK P2 mandager 12.50 – 13.00, med reprise søndager klokken 10.05 (som første del av Morgenkonserten).

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.