NRK Meny
Normal

60 meter bredt stillas over ende i Bergen

Et stort stillas er blåst over ende i den kraftige vinden i Åsane i Bergen. Ingen personer er skadet i ulykken.

Stillas over ende i Åsane

60 METER BREDT: Den sterke vinden feide stillaset over ende.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

Politiet fikk melding om det som hadde skjedde like før klokken 1130. Stillaset var satt opp i Myrdalsveien like ved det gamle bygget til IKEA. Her er et nytt bygg under oppføring.

Området rundt stillaset var allerede stengt av entreprenøren da det veltet.

Sterk vind

Det blåser kraftig i Hordaland i dag. Vinden har gjort at trafikken på ferjesambandet Leirvåg – Sløvåg inntil videre er innstilt. Det er satt inn skyssbåt for å frakte passasjerer. Den har samme avgangstider som ferjen.

På Tysnes måtte til sammen fem båter ved Uggdal båthavn lenses etter at de hadde tatt inn vann. Tysnes brannvern hjalp båteierne.

Fare for flom og jordskred

NVE melder om økt fare for flom og jordskred i dag og de nærmeste dagene.

Det er også meldt om at vannstanden i sjøen kan bli mellom 40 og 60 centimeter høyere enn det som står i tidevannstabellen.

Mer regn blir det også. Frem mot midnatt er det ventet mellom 50 og 70 millimeter nedbør. Samtidig vil det blåse opp mot liten storm. Natt til mandag blir det en liten pause i uværet, men allerede ut på ettermiddagen og frem mot tirsdag er det ventet enda mer regn og vind.

Jegere trygt ned fra fjellet

Tre jegere som ikke klarte å komme seg ned fra fjellet i Eksingedalen tok seg trygt ned i formiddag. De tre ble overrasket av mørket og dårlig vær i går kveld i et område like ved Nesheim.

Vi mobiltelefon klarte politiet å få dem til å ta seg frem til en hytte i området der de overnattet. De var i god form etter å ha tatt seg ned fra fjellet søndag formiddag.

Laster kart, vennligst vent...

TRYGT NED FRA FJELLET: Det var i dette området i Eksingedalen jegerne var savnet

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.