56-åring fra Sotra kidnappet på Filippinene

Familien bekrefter at det er Kjartan Sekkingstad fra Fjell som er bortført på Filippinene. De forteller at de bare har hatt sporadisk kontakt med ham i det siste.

Philippines Foreigners Kidnapped

BORTFØRT: Kjartan Sekkingstad er kidnappet sammen med canadierne John Ridsdel og Robert Hall. I tillegg skal en lokal kvinne være blant de bortførte.

Foto: Manuel Cayon/Reuters / AP/Reuters

Broren bekreftet overfor NRK at familien tirsdag morgen ble varslet om forsvinningen. Tirsdag ettermiddag, sendte familien ut en pressemelding om kidnappingen.

«Kjartan er født og oppvokst på Sotra utenfor Bergen. Etter endt skolegang begynte han å arbeide i familiens lakseoppdrett, og i 1988 reiste han til Canada for å drive lakseoppdrett der. Flere år senere flyttet Kjartan til Filippinene.»

I teksten NTB har fått tilsendt, heter det videre at siden det er så lenge siden han utvandret, har familien bare hatt sporadisk kontakt med han i det siste.

Kjartan Sekkingstad

Ifølge politiet ble Sekkingstad involvert da han hørte

Foto: Scanpix

– Vi vil be om at familien får ro i denne vanskelige situasjonen som har oppstått. Familien får kontinuerlig bistand fra Utenriksdepartementet, sier pressevakt Veslemøy Lothe Salvesen i UD.

– Kom til da han hørte bråk

Utenlandske nyhetsbyråer gikk tidlig ut med at det var 56 år gamle Kjartan Sekkingstad fra Fjell i Hordaland som er en av de fire bortførte på Filippinene. Den lokale politisjefen Samuel Gadingan, på øya Mindanao, sier til NRK at Sekkingstad ikke var et mål for gisseltakerne.

Sekkingstad skal ha fungert som en leder på Oceanview Resort på øya Samal. Han ble ifølge politiet innblandet i hendelsen fordi han hørte bråk, og gikk for å se hva som skjedde. Da skal han ha blitt konfrontert av gisseltakerne, og blitt bortført han også.

En kanadisk avis skriver at Sekkingstad og en av canadierene prøvde å hjelpe de to andre bortførte, da de også ble bortført.

LES OGSÅ: Fant mystisk lapp etter bortføring

Peter Svaar

Filippinsk politi har tidligere bekreftet det samme, og at to kanadiske turister også er blant de bortførte, i tillegg til en filippinsk kvinne.

Har bodd i utlandet lenge

Kjartan Sekkingstad er oppvokst på vestsiden av Fjell kommune i Hordaland. Han er medeier familiebedriften som driver med oppdrett av hummer. For to år siden ble han intervjuet av nettstedet ilaks.no, der han fortalte om driften av hummerparken på Sekkingstad.

– Jeg er oppvokst her, og har gått her siden jeg var guttunge. Nå er jeg bare her en måned eller to for året, sa Kjartan Sekkingstad i intervjuet.