Så sin nye båt brenne opp natten før han skulle overta

Kjøperen var på visning i går, og skulle overta treskøyten i dag. I natt måtte han ringe brannvesenet og fortelle at den nye båten hans sto i full fyr.

Brann i skøyte ved Steinestø

SKULLE SELGES: Eieren var i ferd med å selge skøyten til mannen som oppdaget brannen. I går var det visning, i natt gikk båten opp i flammer.

Foto: Politiet

Klokken 03.10 natt til tirsdag rykket nødetatene ut til den gamle fergekaien på Steinestø i Bergen, etter meldinger om brann i en treskøyte som lå til kai.

– Da brannvesenet var på plass, var det full overtenning. Nå er båten utbrent. De holder på der ute ennå, og har prøvd å lense båten, men den er så skadet at den kommer til å gå ned, sa operasjonsleder Bjarte Rebnord i politiet til NRK klokken 05 tirsdag morgen.

Brannvesenet har lagt ut lenser for å hindre olje- og drivstofflekkasje fra den 46 fots store skøyten. De melder at det er rundt 400 liter diesel om bord.

– Båten er nå gått ned og ligger under vann, men henger i fortøyningene, opplyser vaktkommandør Stig Tetler ved 110-sentralen til NRK ved 06-tiden.

Brannvesenet rykket ut med båt og to brannbiler, og sendte i tillegg en lastebil med lensemateriell. Brannbåten er ved 06.30-tiden den eneste som er igjen på stedet.

– De jobber med lensene. Vi har ringet inn båten for å samle opp så mye diesel vi kan, og eventuelt vrakgods som flyter opp, sier fungerende brigadeleder i Bergen brannvesen, Frank Åstveit, som ledet brannvesenets arbeid på stedet.

Brann i skøyte ved Steinestø kai

FULL FYR: Båten var overtent da brannvesenet kom frem.

Foto: Politiet

Ingen om bord

Politiet har undersøkt om det var personer om bord på båten, og føler seg nå ganske sikre på at så ikke var tilfelle.

– Det er jo ikke uvanlig at folk bor om bord på slike båter. Men vi har vært hjemme hos eieren, som lå og sov der, og han opplyser at det ikke var noen som hadde lovlig tilgang til båten. Vi har også snakket med han som meldte brannen og etter hvert kom til kaien, og han har heller ikke sett noen, sier Rebnord.

Båten lå for seg selv ved den gamle fergekaien, og det var ikke fare for spredning til andre båter eller bebyggelse.

– Vinden blåste også utover sjøen, så røyken gikk heldigvis rett vei, sier operasjonslederen.

Båt sank ved kai på Steinestø

HAR LAGT UT LENSER: Båten er gått ned, og brannvesenet forsøker å hindre forurensing.

Foto: Bergen brannvesen

Båten var solgt – kjøperen oppdaget brannen

Etter å ha snakket med eieren og melderen, har politiet funnet ut at treskøyten var i ferd med å bli solgt. Mannen som ringte nødetatene om brannen, var samme person som i går ble enig med selgeren om å kjøpe båten.

– Han bor eller holder til i området der ute, og det var han som oppdaget brannen. Eieren holdt visning av båten i går ettermiddag, og mannen som varslet om brannen var og så på den, sier Rebnord.

Ifølge brigadeleder Åstveit skulle kjøperen overta båten i dag.

– Dette er nok ikke det kjekkeste han har opplevd. Han skulle overta i dag, og så brenner båten opp. Han var til god hjelp for oss, og fortalte blant annet om drivstoffmengde og noen propanflasker som var om bord, sier Åstveit.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

– Det er jo tusen grunner til at en slik gammel skøyte kan ta fyr, sier operasjonsleder Rebnord, og nevner det tekniske anlegget og varmekilder som kan ha stått på etter visningen som to muligheter.

Laster kart, vennligst vent...

GIKK NED: Båten gikk ned ved kai på Steinestø.