NRK Meny
Normal

21-åring døde i fallulykken

21 år gammel student fra Kvinnherad døde i fallulykken i Bergen sentrum. – Vi får trolig aldri vite hva som er årsak til ulykken, sier politiet.

Fallulykke i Bergen

FALLULYKKE: Ambulanse på stedet da 21-åringen falt fra loftsetasjen i bygården i Bergen sentrum sent mandag kveld.

Foto: Ingrid Hognaland / NRK

Politiet har frigitt navnet på personen som falt ned og døde fra øverste etasje i en bygård i Bergen mandag.

Det var 21 år gamle Jørn Yngve Austefjord fra Kvinnherad som døde i ulykken.

Studerte på HIB

Han var førsteårs student på Høgskolen i Bergen, på ingeniørstudiet. 21-åringen var på en eksamensfest med rundt 30 andre studenter da ulykken skjedde.

Ulykken skjedde da mannen falt ut fra loftsetasjen i femte etasje i bygården der festen fant sted.

Mannen ble erklært død på stedet etter at ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive mannen på stedet, men livet sto ikke til å redde.

De fleste festdeltakerne skal ikke ha fått med seg at ulykken skjedde, og først blitt klar over det da politiet kom til stedet.

– Får nok aldri svar

Politiet har avhørt en rekke vitner, blant annet mange festdeltakere på eksamensfesten. De har undersøkt åstedet, og har også avhørt flere naboer som hørte mannen fallet.

De utelukket tidlig at noe kriminelt kunne ha skjedd.

Men noe klart svar på hva som skjedde, får vi trolig aldri, sier Rigmor Isehaug, seksjonsleder for vold- og sedelighetsavdelingen i Hordaland politidistrikt.

– Vi vet at han falt og hvor han falt fra, men hva som var foranledningen til fallet er uavklart. Det er ikke sikkert vi helt får svar på det heller, sier Isehaug til NRK.

– Dette er en tragisk ulykke, som vi nok aldri helt får vite hvorfor skjedde.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Se forskerne undersøke hvalen
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.