NRK Meny
Normal

– Viktig for ham å få møte sin mor

Den siktede 18-åringen fra Os blir varetektsfengslet i fire uker. Forsvareren sier det er viktig at han nå får anledning til å møte sin mor.

Video 18-åring sikta for drap og valdtekt i Os

SE VIDEO: 18-åringen er nå siktet for drap og voldtekt i Os. Fra venstre bistandsadvokat Beate Hamre, forsvarer Rolf Knudsen og politiadvokat Asbjørn Onarheim i retten i dag.

Nordhordland tingrett avsa klokken 12.40 kjennelse om at mannen som er siktet for det brutale drapet i Os 1. nyttårsdag, kan holdes varetektsfenglset i inntil fire uker.

Glad for å få møte mamma

18-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste må dermed belage seg på to uker i isolasjon og deretter ytterligere to uker i varetekt med brev og besøksforbud.

Retten åpner likevel for at 18-åringen kan få møte sin mor og en annen navngitt person med politiet til stede.

– Dette er en ung gutt. Vi kan alle forstå at det er veldig viktig å få treffe sin mor i denne situasjonen, sier hans forsvarer Rolf Knudsen.

Den unge mannen var sterkt preget og uttrykte til sin forsvarer i pausen at han var svært glad for at pressen ble kastet på dør før rettsmøtet startet.

18-åringen har tatt betekningstid på kjennelsen og skal i ettermiddag diskutere situasjonen med sin forsvarer.

Siktet for seksualdrap

Siktedes advokat, Rolf Knudsen, hadde begjært 18-åringen løslatt, men fikk ikke medhold fra retten. 18-åringen er, ifølge advokaten, i sjokk og stiller seg uforstående til at han er siktet.

Under fengslingsmøtet ble det også klart at siktelsen er utvidet til også å inkludere voldtekt av den 98 år gamle kvinnen.

18-åringen benekter enhver kjennskap til noen av anklagene.

– Han er like sjokkert over å bli anklaget for voldtekt som han ble over å bli siktet for drap, sier Knudsen til NRK.no.

Rettssaken gikk for lukkede dører i Nordhordland tingrett. Dette på grunn frykt for at opplysninger fra møtet skal lekke ut og skade etterforskningen som fortsatt pågår.

Bistandsadvokat Beate Hamre og Påtaleansvarlig Asbjørn Onarheim

POLITIET FIKK MEDHOLD: Bistandsadvokat Beate Hamre og politiadvokat Asbjørn Onarheim i Nordhordland tingrett.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Har tekniske og taktiske bevis

Politiet sier de har tekniske og taktiske bevis på at 18-åringen er drapsmannen, men ville i forkant av rettsmøtet ikke gå inn på hvilke bevis det er snakk om.

Nå er det altså klart at påtalemyndigheten skal ha funnet både mannens fingeravtrykk og håndflateavtrykk i Hilda Festes leilighet.

Etter det NRK erfarer skal politiet også ha en ufullstendig DNA-profil av gjerningsmannen.

– Vi har nok bevis til å knytte han til åstedet og vi har nok bevis til at vi mest sannsynlig kan konkludere med at han mest sannsynlig er gjerningsmannen, sa politiadvokat Ørjan Ogne til NRK på torsdag.

– Kan fortsatt ikke gjøre rede for seg

18-åringen ble avhørt for andre gang torsdag ettermiddag. Ifølge advokat Knudsen kom det ikke frem noe spesielt nytt.

– Siktede klarer fortsatt ikke å gjøre rede for sine bevegelser den aktuelle kvelden og hadde ikke noe spesielt å legge til i avhøret, sier Knudsen.

Knudsen opplyser fredag kveld til NRK at det kan bli aktuelt å få inn en medforsvarer, på grunn av sakens omfang og karakter.

Gamleheimshagen

DREPT OG MISBRUKT HJEMME: 98 år gamle Hilda Feste ble utsatt for massiv vold i sitt eget hjem.

Foto: Thomas Hellum / NRK

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.