18-åring tatt for overgrep mot skolejente (6)

Politiet i Bergen pågrep torsdag en 18 år gammel mann i forbindelse med overgrepssaken i Hjortlandsveien. Den pågrepne skal være fra nærmiljøet.

Overgrep Flaktveit

PÅGREP 18-ÅRING FOR OVERGREP: Mannen satt i avhør på politihuset torsdag. Han erkjenner ikke befatning med saken.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Mannen satt i avhør på politihuset torsdag. Han erkjenner ikke noen befatning med saken.

18-åringen skal ha hatt tilhold i nærområdet hvor jenten ble utsatt for overgrep, skriver Bergensavisen, og skal ifølge Bergens Tidende ha vært i politiets søkelys i flere dager.

Mannen har fått oppnevnt Kaj Wigum som forsvarer og fremstilles for varetekstfengsling i Bergen tingrett i dag fredag klokken 12.45.

NRK har vært i kontakt med Wigum, som sier han ikke har noen kommentarer til saken på nåværende tidspunkt. Politiadvokat Trond Eide ønsker heller ikke å uttale seg i saken fredag morgen.

Har hentet inn elektroniske spor

Einar Skintveit

GLAD: Rektor Einar Skintveit på Flaktveit skole er glad for pågripelsen.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Hendelsen skal ha funnet sted nær Hjortlandsveien i Åsane i Bergen tirsdag forrige uke, i tidsrommet 15.30-17.30. Jenten, som er elev på Flaktveit skole, var på vei fra Breimyra skole da hun skal ha blitt utsatt for det seksuelle overgrepet.

Politiet har hentet inn elektroniske spor fra området, og etterlyst vitner.

Foreldre: – En lettelse

Diana Olseth er en av mange foreldre som den siste tiden har vært bekymret. Tirsdag deltok hun og en rekke andre på informasjonsmøte med politiet. Olseth har selv en sønn som nettopp har begynt på Flaktveit skole, hvor også den fornærmede 6-åringen går.

Diana Olseth

LETTET: – Men han er ikke dømt, så helt sikre kan vi ikke være, sier forelder Diana Olseth.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

– Vi har vært veldig bekymret den siste tiden. Derfor er det en lettelse at en er pågrepet nå. Men han er ikke dømt, så helt sikre kan vi ikke være, sier Olseth til NRK.

Også Linda-Beate Arnesen har barn på Flaktveit skole.

– Det er veldig bra at noen er pågrepet. Det gir litt trygghet for oss, og politiet har gjort en kjempeinnsats med å ta noen så kjapt.

– Er det en lettelse at noen er pågrepet?

– Ja, så lenge det er rett mann de har tatt, så er det selvfølgelig det.

– Hvordan har den siste tiden vært?

– Det er jo litt skummelt. Vi har jo små barn som går rundt i området. De får jo ikke gå alene verken til eller fra noe på Flaktveit lenger. Så det har vært tøft. Men du kan jo aldri være helt trygg, sier Arnesen.

Opphever råd om å følge elevene

Rektor Einar Skintveit på Flaktveit skole er glad for dagens nyhet.

– Vi er orientert om saken, og som skole er vi selvsagt glad for dette. Ellers henviser vi til politiet, og ønsker å få ro rundt saken, sier Skintveit.

Skintveits ansatte forteller nå elevene om pågripelsen.

– Vi orienterer om dette i klassene, og kommer også til å sende ut informasjon til foresatte.

Flaktveit skole gikk ut med råd til foreldrene om å følge og hente elevene på skolen. Disse blir nå opphevet, bekrefter rektoren.

NRK oppdaterer saken.

Laster kart, vennligst vent...