Brannen på Laksevåg: Ingen får flytte hjem i dag

LAKSEVÅG (NRK): To etasjer av et stort boligkompleks i Herman Gransvei i Bergen sto i full fyr i natt. Politiet opplyser at ingen får flytte hjem i dag.

Brann laksevåg

MYE RØYK: Boligbrannen i Herman Gransvei på Laksevåg var synlig over hele bydelen i natt. Fire leiligheter ble totalskadd i brannen.

16 personer er evakuert etter brannen. Rundt klokken 03.00 i natt meldte brannvesenet at de hadde kontroll. Brannvesenet avsluttet like før klokken 10.00 etterslokkingsarbeidet.

– Denne brannen er svært utfordrende. Brannen ser ut til å ha startet mellom to etasjer. Dette er en gammel bygning fra krigens dager, så det har vært bygd om og taket har blitt senket. Dette skaper hulrom mellom etasjene der brannen kan spre seg, forteller brigadeleder Kjell Hegdal like før 05.30 i dag tidlig.

Brannvesenet måtte blant annet rive ned vegger og tak innvendig for å komme til der brannen var.

Skader etter brannen på Laksevåg
Foto: Jon Peder Horn Opsahl / NRK

Minusgradene skapte problemer

Det var seks minusgrader i Laksevåg i natt, og de 16 evakuerte skal raskt ha blitt fraktet til hotell med buss. Kulden skapte også problemet i slokkingsarbeidet.

– Vi hadde problemer med at vannet frøs i noen av slangene våre. Når det er så kaldt må vi la vannet renne, forteller Hegdal.

– Vannet fryser på bakken, folk sklir og vi må ta ekstra forholdsregler, fortalte vakthavende brannsjef Kjell Over Kristoffersen i natt.

Brannvesenet jobbet i morgentimene onsdag med etterslukking. Seks brannstasjoner og over 30 brannmannskap har jobbet på stedet i natt.

I 10-tiden er slukkearbeidet i stor grad over, og brannvesenet pakker ned slanger og slukkeutstyr.

Politioverbetjent ved Bergen Sentrum politistasjon, Eirik Myge Daae, opplyser til NRK at ingen får flytte hjem i dag.

– De to delene av huset har en felles inngang og trapp, så det begrenser bruksmuligheten til de minst skadede leilighetene, sier Myge Daae.

Brann laksevåg opprydding

OPPRYDDING: Brannvesenet startet opprydding etter brannslokkingsarbeidet rundt klokken 10.00 i dag. De rykket ut like før midnatt i går.

Foto: Jon Peder Horn Opsahl / NRK

Alle evakuert

Brannen ble klokken 23.51 meldt slokket i andre etasje, og man startet slokkearbeid i tredje. På dette tidspunktet var alle personene som oppholdt seg i bygget ute.

– Det var ikkje så store flammer da vi kom til stedet, men det var veldig mye røyk. Utover natten utviklet det seg, og det har vært en utrolig langt natt for brannmannskapene, forteller Hegdal.

Fire leiligheter er totalskadd etter brannen.

Vakthavende brannsjef Kjell Ove Kristoffersen

TØFF JOBB: Vakthavende sjef Kjell Ove Kristoffersen i Bergen brannvesen.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Kaldt og vanskelig

– Har noen kommet til skade?

– Nei, ingen er meldt skadet, men de er preget av situasjonen. Det er skummelt og ekkelt at det brenner i huset. I tillegg er det kaldt, så vi har prøvd å få alle vekk så fort som mulig, sier Kristoffersen.

NRK snakket med røykdykkere som forteller om en tøff jobb. Dette bekrefter den vakthavende brannsjefen.

– Dette er et hus under rehabilitering, så vi prøver å lage hull for å se hvor varmen går. Brannen ligger i hulrom. Så dette blir en sen kveld med mye etterslokking.

Laster Twitter-innhold
Boligbrann på Laksevåg

STORT HUS: Det er 16 personer registrert på adressen i Herman Gransvei som er rammet av brannen.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK