NRK Meny
Normal

13 års fengsel for Gyldenpris-drapet

En 36 år gammel mann må sone 13 år i fengsel for drapet på Trond Kristian Johannessen.

Busstopp på Gyldenpris

Trond Kristian Johannessen (35) ble stukket med kniv og drept på et busstopp på Gyldenpris i juni i fjor.

Foto: NRK/Arne Frank Solheim

36-åringen ble funnet skyldig i drapet av juryen i Gulating lagmannsrett forrige uke.

Nå er det klart at mannen må sone 13 års fengsel for drapet. Han må også betale 200.000 kroner i erstatning til den dreptes familie, skriver BA.no.

Trond Kristian Johannessen (35) ble stukket med kniv og drept på et busstopp på Gyldenpris i juni i fjor.

Skjerpet straff

Den dømte 36-åringen er tidligere kjent skyldig i drapet i Bergen tingrett. Lagmannsretten har nå skjerpet straffen, ettersom dommen fra tingretten lød på tolv års fengsel.

I ankesaken skulle juryen avgjøre om det var snakk om legemsbeskadigelse med døden, eller et forsettelig drap. Konklusjonen i lagmanssretten var at drapet måtte kalles et forsettelig drap.

Johannessen ble drept av et knivstikk mot halsen like ved et busstopp i Carl Konows gate. Stikket skar over en pulsåre og skadet flere livsviktige organ.

Segnet om blødende på busstopp

Han rømte fra den nå dømte 36-åringen, og stakk til et busstopp like ved. Etter få minutter segnet han om på busstoppet, med forbiapsserende og busspassasjerer som vitner. Det ble igangsatt førstehjelp på stedet, men Johannessen døde på sykehus mindre enn to timer etter knivstikkingen.

Den dømte 36-åringen er dømt for vold og trusler fire ganger tidligere. Han har tidligere forklart at han var svært ruset og husket lite fra det tidsrommet drapet skjedde.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo