Normal

10.000 mistet strømmen i dag

Det kraftige tordenværet satte ut strømmen for tusenvis av mennesker.

Screenshot_2014-06-11-10-08-46.png

SLO NED: Stian Rondestveit tok dette blinkskuddet da lynet slo ned midt i Bergen sentrum i dag. Lynet førte til en rekke strømbrudd i dag.

Klokken 10.00 i dag begynte et heftig tordenvær i Bergensområdet. På få timer slo lynet ned flere tusen ganger, noe som førte til mange, mange strømbrudd.

– I løpet av dagen har over 10.000 kunder vært berørt av strømbrudd etter de mange lynnedslagene. Det betyr at 10.000 husstander på et eller annet tidspunkt har vært uten strøm, sier Anne Mette Tuvin, kommunikasjonsrådgiver i BKK.

Mens de fleste kun opplevde kortvarige strømbrudd, har mange vært uten strøm en god stund.

1600 lenge uten strøm

Klokken 14.30 var 1600 husstander fremdeles uten strøm, og hadde vært det lenge.

Dette gjaldt 1200 husstander i området Heggertveit, Ostereidet og Romarheim i Nordhordland, og 200 husstander i Børdal, mot Høyseter og Kvittingen.

– I Nordhordland er vi i gang med reparasjoner og regner med å ha fikset problemet snart. I Samnanger har vi hatt folk på vei, sier Tuvin.

Hun forteller at det for det meste er snakk om transformatorer som kortslutter, og påfølgende følgefeil i strømnettet.

På BKKs feilsider kan du se oppdatert strømmeldinger.

Slo ned over 2000 ganger

Tall fra Sintef viser at lynet har slått ned 2311 ganger i Bergensområdet, ifølge BA.no.

– For å være tordenvær om sommeren, er ikke 2311 et unormalt høyt tall, sier Oddgeir Rokseth i Sintef Energi AS.

Tømrer Stian Rondestveit stod ute og jobbet da lynet slo ned. Sammen med kollegene trakk han innendørs da lynet sto på som verst i formiddag.

– Det startet med at det var veldig mørkt, før det plutselig begynte å lyse opp på himmelen, sa han til NRK tidligere i dag.

Ustabile værforhold gjør at tordenbygene vil herje i hele landet de neste dagene. Fra nord til sør skal ingen slippe unna tordenværet.