NRK Meny
Normal

Portsmouth må reddes før 10. august

10. august er siste deadline for at Portsmouth skal overleve. Om ikke klubben reddes kan Erik Huseklepp dermed gå gratis til Brann.

Huseklepp i Portsmouth-drakt

FREMDELES I POMPEY: Erik Huseklepp er en av syv spillere med lønninger som kan føre til en konkurs for Portsmouth. Her er han i kamp for Pompey mot Chelsea i FA-cupen i fjor.

Foto: Digitalsport

Bergenske Erik Huseklepp er en av åtte spillere som ligger på lønnstoppen i klubben, som i høst etter planen skal spille i engelsk 1. divisjon (nivå 3).

Dersom det ikke blir enighet med de best betalte spillerne om lønnskutt eller overganger, sier klubbamindistror Trevor Birch at han ikke har noen annen mulighet enn å sette kroken på døra for den tradisjonsrike klubben.

Konkurs kan bety gratis Huseklepp

Dersom det verste skulle skje, vil en konkurs tre i kraft fire dager før Portsmouth skal spille en ligacupkamp mot Plymouth, og bare åtte dager før seriestarten i 1. divisjon mot Bournemouth.

Brann jobber med å hente Huseklepp tilbake til Bergen, for det ser uansett ikke ut som om landslagsspissen har noen framtid i Pompey i engelsk 1. divisjon.

Men Brann har ikke pengene som trengs for å kjøpe Huseklepp fri, selv om Portsmouth har sagt seg villig å til å kvitte seg med spissen på billigsalg.

Birch sier til BBC at 10. august er den absolutt siste dato for å redde klubben. Går klubben under annuleres spillernes kontrakter, og Huseklepp vil stå fritt til å dra hvor han vil.

Med andre betyr en konkurs at Huseklepp kan gå til Brann i midten av august.

Det er fremdeles noen spillere og agenter som ikke skjønner hva som står på spill her.

Trevor Birch, klubbdirektør i Portsmouth

Syv spillere avgjør fremtiden

Det er to ulike interessegrupper som kan være interessert i å ta over klubben. Det er den tidligere eieren Balram Chainrai og supportergruppen SOS Pompey, men begge gruppene sier at en avtale med de åtte best betalte spillere må være på plass før de kan komme til enighet om en overtakelse av klubben.

– Det som må skje er ganske klart: Dersom klubben skal overleve må de spillerne det gjelder enten forlate Portsmouth eller gå med på kraftige lønnskutt. Det finnes ingen alternativer, sier Birch i den kriserammede klubben.

Huseklepp er en av syv spillere som må gå ned i lønn for at klubben skal overleve. En supportergruppe som kaller seg «SOS Pompey» gikk denne uken ut og krevde at denne spillergruppen går med på lønnskutt for å redde Pompey.

Konkursspøkelset lurer, og dersom det ikke skjer noe ganske umiddelbart vil klubben være historie i løpet av få dager.

Fortvilet over enkelte spillere

Birch er klar på at det er spillerne som må ta initiativ for at en konkurs skal unngås.

– Om det ikke skjer noe innen 10. august har vi ikke noe annet valg enn å legge ned klubben, sier han.

Birch sier at de samarbeider godt med tre eller fire av spillerne med lønninger som struper klubbens budsjett. Klubbdirektøren uttrykker samtidig fortvilelse over at noen av spillerne ikke vil hjelpe klubben.

– Vi gjør god fremgang med noen av spillerne, men til tross for mange samtaler og tilbud de siste ukene er det fremdeles noen spillere og agenter som ikke skjønner hva som står på spill her, sier Birch.