- Vurderer erstatningssøksmål

14. juli forsvant Dung Tran Larsen fra familiens bolig. 8. juli to år etter er etterforskningen avsluttet og Statsadvokaten har fått saken.

Dung Tran Larsen
Foto: Privat

Politiinspektør Sidsel Isachsen bekrefter ovenfor NRK Hordaland at saken er avsluttet og innstillingen er sendt til Statsadvokaten i Hordaland.

Hun vil ikke si noe om saken nå vil bli henlagt.

- Det vil jeg ikke kommentere. Politiet har nå avsluttet etterforskningen og innstillingen er sendt, sier Sidsel Isachsen til NRK.

- Vi har ventet på dette

14. juli ble tobarnsmoren meldt savnet fra Krabbedalen i Kjøkkelvik.
Svigerfamilien hennes ble etter kort tid siktet for drap. Dungs svigermor og ektemann satt tre måneder i varetekt før de ble løslatt.

Advokat for ektemannen til Dung, Frode Skogvold har lenge ventet på at etterforskningen skulle bli avsluttet.

- Det er positivt at saken endelig er avsluttet fra politiets side. Vi har ventet lenge på dette. Og nå er de selvfølgelig lettet, sier han.

Hva gjør dere videre nå?

- Nå må vi først og fremst vente på hva Statsadvokaten og Riksadvokaten gjør med innstillingen fra politiet, men neste skritt blir et erstatningssøksmål, forteller advokaten.

Min klient er stemplet for livet, sier Skogvold.

Innstillingen registrert

Statsadvokat Walter Wangberg er på ferie, men stedfortreder Randi Gabrielsen bekrefter at innstillingen er registrert og mottatt.

- Den skal nå bli behandlet her hos oss og det vil trolig gå raskt, men det blir ingen avgjørelse før sommerferien er avsluttet, sier hun.

Betyr det at det kan komme en avgjørelse fra dere i løpet av august?

- Det blir nok en rask avklaring, men når den kommer vet jeg ikke, forteller Randi Gabrielsen.