NRK Meny
Normal

- Vil ha Huseklepp klar før helgen

Skotsk presse tror på en meget snarlig overgang for Erik Huseklepp, etter at han ga avkall på nær to millioner kroner fra Brann.

Erik Huseklepp

AVVENTER: Erik Huseklepp på benken mens Brann spilte treningskamp mot Åsane sist lørdag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Mitt inntrykk er at Celtic ønsker å ha avtalen med Huseklepp på plass innen fredag. De mangler fire spisser, og har kun én tilgjengelig til helgens kamp. De må spillere inn fort, sier journalist Craig Swan i Glasgow-avisen Daily Record til NRK.no.

LES MER: - Skotsk storklubb vil ha Huseklepp | Huseklepp ble for dyr

- Viser hvor sulten han er

Uttalelsen kommer etter dagens oppslag i Bergens Tidende, hvor Huseklepp bekrefter at han har gitt avkall på sitt sign-on-fee . Dette skal utgjøre 1,7 millioner kroner, pluss feriepenger og arbeidsgiveravgift. Til sammen sparer dette Brann for vel 1,9 millioner kroner.

- Dette er blitt tatt veldig godt imot her i Glasgow. Det er en god indikasjon på hvor sulten Huseklepp er på å komme til Celtic. Mange fotballspillere fremstår som griske, og at det ikke spiller så stor rolle hvor pengene kommer fra. Huseklepp er et friskt pust, og folk her borte er veldig positive til ham, sier Swan.

Tror ikke på høyere pris

Avstanden mellom Branns prisforlangende og Celtics tilbud var forholdsvis stor, men Swan regner med at bergensklubben nå vil komme skottene mer i møte etter at spilleren har gitt avkall på en såpass stor sum.

LES MER: Huseklepp: - Håper jeg får sjansen

- Pengene kan trekkes fra salgssummen, så dette er gode nyheter for Celtic, sier Swan.

Den erfarne journalisten legger til at Celtic neppe vil strekke seg så veldig mye lenger for å sikre seg bergenseren, og at ballen nå ligger hos Brann.

Tror ikke på Zaragoza-interesse

Interessen fra spanske Real Zaragoza avfeier han nærmest som det reneste tøv.

- Slik plutselig interesse fra en annen klubb dukker opp nesten hver gang en spiller er på vei til å signere en kontrakt. Ofte er det et taktisk utspill for å få prisen opp. Senere viser deg seg ofte at interessen ikke var så reell likevel, sier Swan, som understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås