NRK Meny
Normal

- Vi må holde på døren!

- Shit, der knuste det en rute! Det blåser noe vanvittig, og vi hører at ting flyr gjennom luften. Niklas Minken er midt i orkanen "Dean".

Må tette døren for "Dean".
Foto: Niklas Minken / NRK

Tomme gater i Chetumal

Tomme gater i Chetumal

Foto: Niklas Minken

31 år gamle Minken er på ferie i Mexico sammen med to kamerater fra Bergen, og en svensk kamerat. De befinner seg i byen Chetumal, på grensen til Belize. 

- Det lyner og tordner, og er veldig mørkt. Jeg var i hotellrestauranten for en time siden, og der ligger det mange lokale innbyggere på madrasser, forteller han.

Likevel føler kameratgjengen seg noenlunde trygg.

- Vi har blitt evakuert til et hotell på en høyde i den gamle delen av byen. Vi er ca. 15 meter over havet, forteller Minken til NRK.

Orkanen "Dean" har nådd kysten av Yucatán i Mexico med store nedbørsmengder og vindstyrke på opp mot 250 kilometer i timen. 

Fra venstre: Niklas Minken, Øyvind Marthinussen, Hans Petter Hingset og Sam Ljung
Foto: Niklas Minken

NETT-RADIO: Det kommer vann inn under døren!

Må holde døren

"Dean", som har vokst til en orkan av kategori 5, den høyeste styrken, pløyet seg inn over land like ved byen Chetumal på grensa mellom Mexico og Belize i 4-tiden tirsdag morgen lokal tid.

- Palmer har veltet, og vi må holde døren igjen med kraft, selv om vi har låst den. Det har også begynt å komme vann inn under døren, sier Minken.

Føler seg fanget

Kameratgjengen fikk først vite at orkanen ville treffe Cancùn i morges. Turmålet deres var Belize, sør for Mexico, og derfor kjørte de sørover langs kysten, for å komme seg bort.

- Det var først i dag tidlig vi fikk vite at den ville treffe akkurat her i Chetumal. Vi føler oss fanget, men vi anslo at det tryggeste var å bli her, forteller Minken.

- Akkurat nå skulle vi gjerne vært et helt annet sted. Vi føler oss ikke trygge. Vi er redd, sier han.

Hvordan er hjelpeapparatet dersom noe skulle skje?

- Det aner vi ikke, forteller Minken.

Stranden i Chetumal

Orkanen 'Dean' nærmer seg stranden i Chetumal

Foto: Niklas Minken

Siste video

Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo
Nå vurderer naboene å flytte.