NRK Meny
Normal

- Ulovlig å kaste ut sigøynerne

Presidenten i Sigøyneralliansen mener Bergen kommune bryter loven ved å kaste ut sigøynerfamiliene som har slått seg ned på Nygårdstangen.

Ulovlig camping på Nygårdstangen.
Foto: MMS Johannes Morland / NRK

Rundt 50 personer med 13 campingvogner oppholder seg på friområdet på Nygårdstangen. 

I går fikk de beskjed av Bergen kommune om å fjerne seg. Dette er ulovlig, mener president i Sigøyneralliansen, Gabriel Werner Johansen.

NETT-TV: Vil innta Fisketorget

Han oppfordrer sigøynerne til å bli på Nygårdstangen så lenge de hadde planlagt.

Fikk så ørene flagret

Det var nemlig ikke særlig populært blant sigøynerne at byråd Henning Warloe i går besøkte sigøynerne. Han ga de vel 50 sigøynerne beskjed om at de ikke kunne bruke Nygårdstangen som campingplass.

Det oppstod munnhoggeri, og byråden fikk så ørene flagret av en sigøynerkvinne.

- Vi skal ringe til folk i Oslo og da kommer det hundre campingvogner som skal parkere på fisketorget, sa kvinnen til Warloe.

HØR: Byråden får kjeft

Også tidligere avvist

Sigøynerne fortalte tidligere i uken til NRK at de hadde blitt avvist ved en campingplass utenfor Bergen. Det skal også være årsaken til at de oppholder seg på den store plassen like ved den nye hovedbrannstasjonen.

Til vanlig bor sigøynerne i Oslo, og kommer nå fra besøk i Stavanger.

Sigøynerne som oppholder seg på Nygårdstangen skal være velstående handelsfolk fra Norge og Sverige, i følge presidenten i Sigøyneralliansen.

- De stjeler ikke, slik som østeuropeiske sigøynere gjør, sier han.

Ulovlig camping på Nygårdstangen.

CAMPING: 50 personer med 13 campingvogner har opprettet en ulovlig campingplass på Nygårdstangen ved Store Lungegårdsvann.

Foto: MMS Johannes Morland / NRK