NRK Meny
Normal

- «Lommemannen» bak 45 overgrep i Bergen

Nye spor etter «Lommemannen» peker mot Bergen, mener Kripos. Etterforskerne tror sexovergriperen har holdt det gående siden tidlig på 80-tallet.

Foto av lommemannen. Teke av eit overvakingskamera.
Foto: Politiet

Den omreisende mannen mistenkes for å stå bak minst 160 overgrep mot barn.

Rundt 45 av disse har skjedd i Bergen, tror etterforskerne, som mener å spore «Lommemannen» og hans overgrep nesten 25 år tilbake i tid.

Nå jages mannen av elleve etterforskere, i det som kan være den største menneskejakten norsk politi noen gang har satt i gang, skriver Bergensavisen.

Lommemannen

ETTERLYST: «Lommemannen» begynte trolig sin virksomhet i Bergen tidlig på 80-tallet.

Foto: Politiet

Nye tips fra voksne menn

– De mest interessante sporene peker nå mot Bergen. En løsning kan finnes her.

- Helt nye tips til politiet gjør at vi tror løsningen på denne gåten kan finnes i Bergen, sier utrykningsleder Håvard Aksnes i Kripos til BA.

Politiet tror mannens nullpunkt, altså tidpunktet hvor han gjorde sine første overgrep, er det sentrale å finne for å få hull på byllen.

Etterforskerne undersøker nå om nye tips fra voksne menn i Bergen om overgrep for over 20 år siden kan gi dem et gjennombrudd i jakten.

Slo til i Odda i fjor

– Et sted må han ha begynt. Det er det stedet vi jakter på, og vi tror nå at Bergen og området rundt byen er svært interessant i så måte, sier Aksnes.

Etterforskerne mener å vite at mannen begynte i Bergen senest i 1990, og holdt seg der i fire år, før han slo til i Oslo i 1994, og i Moss i 1995.

«Lommemannen» er ikke registrert med overgrep i Bergen siden 1999, men slo til i Odda i fjor.

 

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås