- Trenger ikke bo i Oslo for å lykkes

Halvdan Sivertsen mener artister har minst like gode forutsetninger for suksess om de bor i Bergen eller Bodø.

Halvdan Sivertsen

TRIVES HJEMME: Bodøværingen ga ut sin første plate i 1973 og trives fortsatt best hjemme i Nordland.

Foto: Rune Nilsen, EMI Music Norway / Rune Nilsen, News On Request AS

Den folkekjære artisten spiller på Rick’s Teater denne uken, og 59-åringen gleder seg over gode besøkstall og flotte anmeldelser av showet «Mellom Oss».

- Det var veldig hyggelig å få terningkast fem av BT. Det var stas, innrømmer Sivertsen i et intervju med NRK Hordaland.

Vil ikke være nostalgisk

Halvdan Sivertsen på Spellemannprisen.

VANT SPELLEMANN: Halvdan Sivertsen mottok pris for albumet 'Mellom Oss'

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Platen bak showet fikk nylig spellemannspris. Det er Sivertsens fjortende plate, den sekstende hvis man tar med utgivelsene med Gitarkameratene. Bodøværingen bedyrer at han ikke har noen planer om å gi seg med det første, men at tanken nok vil melde seg dersom kreativiteten stopper opp.

- Jeg har ikke noe lyst å reise rundt og være nostalgisk. Derfor vil jeg forsøke å være kreativ og skrive nye ting. Så lenge jeg har noe på hjertet, så vil jeg fortsette, sier Sivertsen.

- Er det mange som fortsatt forbinder deg kanskje med Labbetuss og barne-tv?

- Det er helst de som er i 30-årene i dag. Jeg var jo en etablert artist før det. Labbetuss var bare et sidespor, men et veldig hyggelig sidespor. Det var jo utrolig morsomt å få tilbudet, spesielt da jeg fikk vite at Geir Børretzen skulle være hunden. Han er en kjempeartig fyr, sier Sivertsen.

- En myte at alt skjer i Oslo

I motsetning til de fleste artister, har Sivertsen blitt boende hjemme i Bodø gjennom hele karrieren. Noe han mener flere med fordel kan gjøre.

- Det blir trangt om plassen hvis alle skal flytte til Oslo. Det er en myte at man må til Oslo for å få ting til å skje. Se bare på Bergen, her har det skjedd veldig mye flott med artister som har hjembyen som base, sier 59-åringen.

Han medgir at hovedstaden er viktig for de som driver i musikkbransjen, og antyder at han tidvis kunne tenkt seg å bo litt nærmere både Akersgata og Marienlyst.

- Jeg synes det er deilig å forlate Bodø for å ta en tur til Bergen eller Oslo. Men det er også deilig å komme hjem til et sted hvor du har venner som synes du er helt ok uansett hvor kjent du er eller hvor mange plater du selger, sier Sivertsen.

Halvdan Sivertsen spiller på Rick's Teater i Bergen fredag og lørdag.