- Tenker ikke på nedrykk

Branns nye daglige leder nekter å forholde seg til at klubben kjemper for å overleve i eliteserien.

Roald Bruun-Hanssen

NY JOBB FOR KJENT FJES: Roald Bruun-Hanssen får sin tredje jobb i Brann.

Foto: NRK

Klubbens tidligere sportslige leder ble i dag ansatt som ny daglig leder i Sportsklubben Brann , som Bjørn Dahls etterfølger. Styreleder Lars Moldestad har fungert i stillingen etter at Dahl trakk seg tidligere i år.

- Jeg er takknemlig for tilliten og glad for at jeg får muligheten, sier Bruun-Hanssen til NRK.no.

LES OGSÅ: – Ikkje vingeklypt

Har fokus på tillit

48-åringen mener hans største utfordring fremover er å få kontroll på den økonomiske situasjonen og samtidig gi den sportslige ledelsen nok støtte til å avslutte sesongen på en skikkelig måte.

- Det er viktig at folk rundt oss har tillit til at vi driver Sportsklubben Brann på en mest mulig forsvarlig måte, sier Bruun-Hanssen.

Selv velger han å ikke forholde seg til at Brann kjemper på nedre halvdel av tabellen og i ytterste konsekvens kan ende opp med spill i første divisjon neste år, dersom laget ikke presterer i sesongavslutningen.

- Vi tenker ikke slike tanker. Vårt fokus er at vi skal prestere godt resten av dette året. Teoretisk kan vi selvsagt rykke ned, men det har vi bestemt oss for at ikke skal skje, forsikrer den nye daglige lederen.

- Vil ta tid å nå toppen

- Når er Brann et topplag igjen?

- Vi må bruke tid på å bygge oss opp igjen. Målet er å komme opp i toppen igjen, hvor vi mener vi hører hjemme. Det vil ta tid, men vi jobber målrettet mot det, sier Bruun-Hanssen.

Supporterne stiller seg foreløpig avventende til ansettelsen. Leder i Bataljonen, Frode Hellebø, sier til bt.no at han ikke er overrasket over Branns valg.

Supporterne ikke overrasket

Han håper og tror Bruun-Hanssen vil gjøre det bedre som daglig leder enn som sportslig leder.

- Det er jo en veldig utsatt stilling når man ikke lykkes verken med de kjøpene eller salgene en gjør. Men administrativt tror jeg at han vi klare seg bedre, sier Hellebø til avisen.