- Stort av Brann å la Helstad gå

Ardian Gashi roser sin tidligere klubb for at de ikke la kjepper i hjulene for sin største stjerne.

Ardian Gashi (t.h.) og Tarik Elyounoussi

ROSER EX'EN: Ardian Gashi (t.h.) mener Brann viste storhet da de slapp Thorstein Helstad til Frankrike. Her sammen med Tarik Elyounoussi, som også reiser.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Kilde: NRK

- Mange hadde sikkert valgt å å tviholde på toppscoreren, men det gjorde de ikke. Det synes jeg er strålende. Det var veldig fint av dem å la Thorstein gå, sier FFK-strategen til Bergensavisen.

Gashi forlot Brann i fjor på grunn av lite spilletid, og har funnet seg til rette på midtbanen i Fredrikstad. Fredag ble det klart at også Thorstein Helstad forsvinner fra Brann. Bergenserne har godtatt et bud på om lag 16 millioner kroner for 31-åringen, som nå blir Le Mans-spiller.

Thorstein Helstad

FORLATER BRANN: Thorstein Helstad, her i aksjon under cupfinalen i 1999, forlater Bergen og drar til franske Le Mans.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Viktig for å få gode spillere

Bestekompis Jan Gunnar Solli tror Branns holdning i slike saker er veldig viktig for at unge talenter skal ta sjansen på å skrive under for klubben.

- Dette er en del av Branns filosofi, at spillere skal kunne realisere drømmene sine. Jeg tror akkurat dette er viktig for at en klare å logge gode spillere til klubben, sier Solli.

La om formasjonen

Solli spilte hele kampen da Brann lørdag tapte 0-1 for Fredrikstad i plankebyen. Avgjørelsen falt i det 51. minutt, da FFKs Fernando Pereira Wallace skrudde et frispark fra 20 meter helt utagbart oppe i Håkon Opdals venstre kryss. Brann stilte i en uvant 4-3-3-formasjon, med Huseklepp, Karadas og Vaagan Moen som spisstrio.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde la om til 4-2-2 etter pause, uten at laget gjorde nevneverdig fremgang. Tapet er klubbens tredje på én uke, og rødtrøyene har en målforskjell på smått utrolige 1-11 på de tre siste kampene.

Siste video

Det topp moderne «Dr. Fridtjof Nansen» skal kartlegge hva som finnes av ressurser langs kysten av Afrika.
Se dagens utgave av Vestlandsrevyen.
Et helikopter ble sendt opp for å ta bilder av skredfaren i fjellet.