NRK Meny
Normal

- Stort av Brann å la Helstad gå

Ardian Gashi roser sin tidligere klubb for at de ikke la kjepper i hjulene for sin største stjerne.

Ardian Gashi (t.h.) og Tarik Elyounoussi

ROSER EX'EN: Ardian Gashi (t.h.) mener Brann viste storhet da de slapp Thorstein Helstad til Frankrike. Her sammen med Tarik Elyounoussi, som også reiser.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Mange hadde sikkert valgt å å tviholde på toppscoreren, men det gjorde de ikke. Det synes jeg er strålende. Det var veldig fint av dem å la Thorstein gå, sier FFK-strategen til Bergensavisen.

Gashi forlot Brann i fjor på grunn av lite spilletid, og har funnet seg til rette på midtbanen i Fredrikstad. Fredag ble det klart at også Thorstein Helstad forsvinner fra Brann. Bergenserne har godtatt et bud på om lag 16 millioner kroner for 31-åringen, som nå blir Le Mans-spiller.

Thorstein Helstad

FORLATER BRANN: Thorstein Helstad, her i aksjon under cupfinalen i 1999, forlater Bergen og drar til franske Le Mans.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Viktig for å få gode spillere

Bestekompis Jan Gunnar Solli tror Branns holdning i slike saker er veldig viktig for at unge talenter skal ta sjansen på å skrive under for klubben.

- Dette er en del av Branns filosofi, at spillere skal kunne realisere drømmene sine. Jeg tror akkurat dette er viktig for at en klare å logge gode spillere til klubben, sier Solli.

La om formasjonen

Solli spilte hele kampen da Brann lørdag tapte 0-1 for Fredrikstad i plankebyen. Avgjørelsen falt i det 51. minutt, da FFKs Fernando Pereira Wallace skrudde et frispark fra 20 meter helt utagbart oppe i Håkon Opdals venstre kryss. Brann stilte i en uvant 4-3-3-formasjon, med Huseklepp, Karadas og Vaagan Moen som spisstrio.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde la om til 4-2-2 etter pause, uten at laget gjorde nevneverdig fremgang. Tapet er klubbens tredje på én uke, og rødtrøyene har en målforskjell på smått utrolige 1-11 på de tre siste kampene.

Siste video

13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.
 Programleder Mariann Reikerås