NRK Meny
Normal

- Spisskrise? Hvilken spisskrise?

David Nielsen mener Brann-spissene i det siste har gitt kritikerne svar på tiltale.

David Nielsen og Brann feirer ledermålet

SLO TILBAKE: Lagkameratene gratulerer David Nielsen (t.v.) med scoring mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Det var danskens første mål for Brann i serien.

Foto: Anders Vanderloock / Scanpix

- Alle har snakket om at det var spisskrise i Brann. Det er jo ikke akkurat situasjonen nå. Så da slipper heldigvis klubben å bruke 15 millioner på å kjøpe en ny spiss, sier 32-åringen til nrkhordaland.no..

I bytte for bomkjøp

David Nielsen

GIR ALT: David Nielsen ble helt i Bergen da han insisterte på å fortsette kampen med denne bandasjen, til tross for en kraftig smell i hodet - som senere sendte ham på sykehus.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Dansken følte seg neppe særlig velkommen da han ble klar for de røde bergenserne. Klubben var ute etter å kvitte seg med bomkjøpet Njogu Demba-Nyrén, og fikk en avtale med danske Odense Boldklub (OB). Eneste betingelse for handelen: Brann måtte overta David Nielsen, som hadde gjort seg upopulær i klubben og resten av Danmark med innholdet i sin selvbiografi, «Sorte svin».

Samtidig slet både Azar Karadas og Erik Huseklepp med å finne nettmaskene i sesongoppkjøringen, og mange mente at Brann måtte gå til innkjøp av en klassespiss for å erstatte Thorstein Helstad.

Etter en litt treg start, løsnet det for både Brann og Nielsen. Dansken ble helt og publikumsyndling for sin fighterinnstilling, og scoret begge Branns mål da klubben tok årets første seier borte mot Bodø/Glimt. Nielsen scoret også hjemme mot Lillestrøm (3-1), hvor også Erik Huseklepp omsider fikk hull på byllen.

- Viktig med dobbeldekning

I de to siste serierundene har også Azar Karadas vist at han fortsatt vet hvor målet står. De tre spissene har dermed totalt scoret syv mål på de seks siste seriekampene.

Erik Huseklepp sender Brann i ledelsen mot Odd Grenland.

SCORER: Erik Huseklepp scoret både mot Odd Grenland (bildet) og Lillestrøm

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

LES MER: Molde-marerittet er over

Det medfører også kamp om plassene på laget. Mot Molde måtte Nielsen slite benken i hele kampen, mens Karadas storspilte. Men dansken ser utelukkende positivt på situasjonen.

- For Brann er det topp at Azar har kommet i gang nå når jeg har gått skadet. Det er utrolig viktig å ha dobbeldekning på alle plasser. Når han får karantene eller blir skadet, er jeg klar til å steppe inn. Og han er klar hvis jeg må ut. Dermed er alltid en av oss tilgjengelig for å spille, sier Nielsen.

Han mener det ikke er noen grunn til å etterlyse en dyr og merittert spiss i Brann.

- Alle vi som er her, er her fordi vi er bra spillere. Dersom man ikke klarer å få det ut, er man ikke profesjonell nok. Det er alltid viktig å få ut 100 prosent, og det er akkurat det vi gjør, sier Nielsen.

Gleder seg til møte med Godset

Azar Karadas

SCORER: Azar Karadas har scoret i to kamper på rad.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Tirsdag venter danskens gamle klubb Strømsgodset på Marienlyst i Drammen. Til vanlig har de røde et godt tak på drammenserne både hjemme og borte, men i fjor ble bergenserne sendt hjem med 0-2 i bagasjen. Målene ble scoret av Christer George, som nå er langtidsskadd.

På topp for Godset den gang: David Nielsen.

- Det blir kult å treffe dem igjen, jeg gleder meg til å hilse på gutta. De har noen veldig flinke spillere som vi må holde godt øye med. En tøff kamp, spår Nielsen om møtet med gamle lagkamerater.

Han har likevel god tro på at Brann får med seg tre poeng hjem.

- Godset kommer til å ta mange poeng hjemme. Vi får bare sørge for at det ikke blir mot oss…

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås