NRK Meny
Normal

- Søknad om å gå av

Rotet rundt Gaia/HSD-fusjonen kan bety slutten for byrådet i Bergen. Byrådslederen ber om avgang, mener SV, Ap vil stille mistillitsforslag og FrP krever retrett fra byrådet.

 

Henning Warloe
Foto: NRK

Sammenslåingen av de to buss-selskapene HSD og Gaia blir utsatt.

Det er klart etter at byrådslederen i Bergen i dag stemte for utsettelse selv om bystyret har gått inn for fusjonen.

Årsaken er at et stort britisk transportselskap i går la inn et høyere bud på Gaia.

Utsettelse

Byrådslederen i Bergen stemte for utsettelse av avgjørelsen om fusjon mellom Gaia og HSD. Det skaper politisk kaos i Bergen.

For generalforsamlingen i det bergenske buss-selskapet Gaia skulle i dag ta stilling til en fusjon med buss- og fergeselskapet HSD.

Det sammenslåtte selskapet ville blitt ett av de fem største buss-selskapene i Norge.

Men så stemte byrådslederen i Bergen for et forslag om å utsette hele fusjonen. Fordi et utenlandsk selskap har lagt inn et høyere bud på det bergenske busselskapet.

- Både styret og selskapet og i alle fall Bergen kommune trenger mer tid på vurdere tilbudet fra Arriva, sier Warloe

Bergen kommune har 43 % av aksjene i Gaia og deres «ja» sikret flertall for utsettelse. Men et flertall i bystyret har tidligere gått inn for. Nå varsler Arbeiderpartiet og SV mistillit mot byrådet.

- Ringeakt

- Jeg synes han viser ringeakt for bystyret, en ringeakt som jeg ikke hadde forventet noen gang av en byrådsleder, sier Oddny Miljeteig, gruppeleder for SV.

- Jeg synes han nærmest legger inn en søknad om å få gå av, og han tenker ikke på Gaia sitt beste, innbyggerne i Bergen sitt beste og slett ikke på de ansatte sitt beste.

På generalforsamlingen til HSD gikk det roligere for seg. Der ble et klart flertall for fusjon. Nå må de vente mens bergenspolitikerne tenker seg om en gang til.

Siste video

Da Tony Martin syklet opp Fløyen grep politiet inn mot en tilskuer som kom for nærme.
Vi flyttet studioet vårt ned til sentrum i anledning sykkel-VM
Opp mot 15.000 publikummere fant veien til Fløyen i Bergen under dagens temporitt.