- Sæternes var i elendig form

Odense mener de kjøpte katten i sekken da de hentet Bengt Sæternes (33) fra Brann.

Bengt Sæternes

SLÅR TILBAKE: Støtteapparatet i OB likte dårlig bredsiden fra Bengt Sæternes om behandlingen de ga ham.

Foto: Steinar Apalnes / NRK

Etter at den ferske Vålerenga-spissen gikk ut på klubbens hjemmeside og klagde på behandlingen han fikk i Danmark, tar støtteapparatet i Superliga-klubben nå bladet fra munnen og sier sin hjertens mening om rogalendingen, som mer eller mindre var skadet fra sin første dag i klubben.

- Klarte ikke treningen

Bengt Sæternes

SVAK FOR BRANN: Bengt Sæternes glimtet sporadisk til i sin siste sesong for Brann, men var ikke spesielt savnet etter at han dro til danske OB.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Odense vil ikke gå så langt som å si at han var skadet da han kom fra Brann, men skylder på at Sæternes var i langt dårligere form enn klubben forventet.

- Da han kom til klubben, var han ikke på samme nivå rent fysisk som de øvrige spillerne. Derfor klarte han ikke den harde treningen, sier OBs lege Christen Villberg til avisen Fyens Stiftstidende.

Til Vålerengas hjemmeside uttalte Sæternes denne uken at det medisinske støtteapparatet i Odense ga ham en type behandling som ikke passet ham, noe som har falt klubbledelsen i Danmark tungt for brystet.

«Heksedoktor»

- Det er urimelig overfor våre fysioterapeuter, som har behandlet Bengt. Han har vært til alle tenkelige spesialister som det danske helsevesen kan by på, sier Villberg, som i samme vending hevder Sæternes plutselig uteble fra en planlagt røntgenundersøkelse etter den siste kampen mot Nordsjælland.

- Så kom han bare en dag og kunne ikke forstå at han ikke kunne få en ny time. Det strandet der, da vi ikke kunne fullføre behandlingen av ham, sier Villberg til avisen.

Rogalendingen får også kritikk for å ha reist til sin personlige lege i Bodø, i avisen omtalt som «heksedoktor». 33-åringen ble værende i fire dager, uten at det ga resultater.