NRK Meny
Normal

Rødt foreslår hundepark i sentrum

Dersom partiet Rødt får det som de vil, kan en liten del av Nygårdsparken i Bergen bli en betjent hundepark på dagtid.

Rødt vil ha hundepark i Nygårdsparken

VIL HA HUNDEPARK: Her i Nygårdsparken i Bergen vil Anna Kathrine Eltvik i Rødt at narkomane skal få passe på hunder.

Nygårdsparken i Bergen sentrum har lenge vært tilholdssted for narkomane som omsetter og bruker narkotika. Dette har ført til mye bråk og uro i nabolaget, til stor fortvilelse for naboer og andre som ønsker å benytte parken.

Partiet Rødt ønsker nå at ti prosent av parken gjøres om til en betjent hundepark på dagtid. Partiet håper at rusmisbrukere i parken kan passe hundene, forutsatt at de får veiledning og oppfølging til dette.

Vil at narkomane skal passe hunder

Partiet skriver følgende i sitt valgprogram:

«En del av Nygårdsparken skal bli en betjent hundepark/hundepassenter på dagtid. Naboer og andre brukere trekkes med i planleggingen. Narkomane kan samtidig få et tilbud.»

– Oslo har ni hundeparker, Stavanger fem. Bergen har null. Det er på tide at også vi får en, sa Rødts andrekandidat Anna Kathrine Eltvik til bt.no på partiets valgkampåpning tirsdag.

Naboer er skeptiske

Eltvik mener hundepass kan være god terapi for rusmisbrukere i parken. Hun mener det bør være ansatte i parken, som har ansvar for å lære opp rusmisbrukerne til å ta seg av hundene.

Knut Schjelderup Bjerke, styreleder Nygårdsparkens Venner utrykker overfor bt.no at han er skeptisk til forslaget.

– Jeg synes programerklæringen er meget uspesifikk, dulgt og sier ingenting. jeg kan ikke se at det er et tilbud i pakt med parkens bruksstatutter – i alle fall ikke tilbud generelt for byens befolkning, sier han til avisen.