Norsk turist skal ha blitt voldtatt i Tyrkia

Den 19 år gamle kvinnen skal ha blitt voldtatt av fire svenske turister i Alanya. De fire svenskene ble arrestert søndag, men ble løslatt natt til tirsdag.

festing i Alanya

ALANYA: Den norske kvinnen og kusinen hennes ble kjent med de fire mistenkte mennene på et utested i Alanya. Senere skal hun ha blitt med mennene til hotellet, der hun skal ha blitt voldtatt. Arkivbilde.

Foto: Emrah Senel / NRK

Tyrkiske medier skriver at en 19 år gammel kvinne skal ha blitt i voldtatt av fire svenske turister i ferieparadiset Alanya i Antalya natt til søndag.

De mistenkte mennene ble pågrepet søndag ettermiddag, melder den tyrkiske avisen Radikal. Etter flere avhør, hvor mennene nekter for anklagene, ble de sluppet fri igjen natt til mandag.

19-åringen ferierte sammen med kusinen sin i Alanya, som ligger ved middelhavskysten i Tyrkia.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NRK at de er kjent med en voldtektssak i Tyrkia, og at det er gitt konsulær bistand i saken. UD gir ikke informasjon utover dette.

Svensk UD har derimot ikke hørt om hendelsen.

Ønsket å sove - ble voldtatt

Den norske kvinnen fra Hordaland ble kjent med mennene på et utested i Alanya tidligere på kvelden. Sammen med kusinen sin skal hun ha festet med de jevnaldrende mennene hele natten.

Senere skal 19-åringen ha blitt med mennene til hotellet de var innkvartert på, men hun ble nektet adgang av resepsjonisten.

Deretter dro de til Kleopatra-stranden, der de skal ha badet en stund.

Da de kom tilbake til hotellet, skal de ha klart å få med seg kvinnen opp på hotellrommet - uten at resepsjonisten oppdaget det.

Ifølge kvinnen var hun trøtt og ønsket å sove, men ble utsatt for at de fire mennene forgrep seg på henne helt til morgenkvisten.

Nekter for å ha voldtatt kvinnen

Hun forlot hotellet søndag morgen og dro umiddelbart til Alanya politidistrikt, der hun anmeldte overgrepet, skriver avisen Sabah.

19-åringen ble umiddelbart kjørt til sykehuset i Alanya for en undersøkelse. Deretter tok det tyrkiske politiet affære og pågrep de fire mennene i 14-tiden søndag.

Ifølge tyrkiske aviser har de svenskene mennene blitt avhørt av politiet. De skal ha nektet for påstanden om voldtekt.

NRK har mandag kveld vært i kontakt med det tyrkiske politiet, som foreløpig ikke ønsker å gi noen ytterligere opplysninger om saken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.