- Kan bli en av Europas beste

Arrangøren bak Alan Jackson-konserten jakter allerede på nye artister.

Alan Jackson på Bergen Travpark

ILDDÅPEN: 65 lettkledde publikummere måtte behandles for forfrysninger i regnet, og det ble småkaos da alle 20.000 skulle hjem. Ellers er både arrangør, politi og brannvesen fornøyd med konserten på travparken.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Alan Jackson på Bergen Travpark

FØRSTE GANG I NORGE: Alan Jackson har ikke turnert i Europa siden 1990.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

- Vi snuser på aktuelle ting, og er åpen for alle slags artister, sier daglig leder i Det Gode Selskap, Gunnar Anthun, til nrkhordaland.no.

Lørdag 15. august samlet arrangøren 20.000 countryfans til en søkkvåt fest med den amerikanske superstjernen Alan Jackson. 50-åringen besøkte Europa for første gang siden 1990, og har aldri tidligere spilt i Skandinavia.

Fikk skryt fra Jackson

- Folk i både Jacksons band og management mente at Bergen Travpark hadde potensiale til å bli en av Europas beste konsertarenaer. Skrytet gikk på at stedet har en amfiløsning, hvor publikum står i en nedoverbakke foran scenen. De mente at det ble veldig intimt, og samtidig at vi hadde veldig god lyd, sier Anthun.

LES OGSÅ: Dyvåt country-fest med Jackson | Jackson overbeviste i regnet

Nå er arrangøren sugen på flere storkonserter på travparken i Åsane, som uten større utbedringer har en kapasitet på 20.000 til 25.000 publikummere. Men Anthun har håp om enda flere innenfor portene med tiden.

Slik skal de få inn 35.000

Som nrkhordaland.no kunne melde allerede tre dager før Jackson-konserten, så ønsker Det Gode Selskap å ruste opp anlegget vesentlig, slik at man i fremtiden kan ha 35.000 publikummere inne på Bergen Travpark.

Uriah Heep

TIDLIGERE KONSERTER: Det Gode Selskap var involvert da Uriah Heep besøkte Knarvik høsten 2006. Fra venstre: Lee Kerslake, Mick Box, Phil Lanzon, Bernie Shaw og Trevor Bolder på scenen i Nordhordlandshallen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

I tillegg til kravene Anthun listet opp den gang, har arrangøren i samråd med politiet og brannvesenet kommet til at adkomsten til arenaen også må bedres før utvidelse.

- Vi kan ikke ha 35.000 mennesker der ute og bare én vei inn på arenaen, sier Anthun, og bekrefter at en eller to ekstra veier inn fra Steinestøvegen kan løse problemet.

- Mye som må klaffe

Han peker også på at arrangementer på travparken må koordineres med den ordinære driften på banen, og derfor ikke kan kollidere med planlagte travløp.

- Det er mye som skal klaffe, og mye som må tas hensyn til. Men denne konserten har gitt meg lyst til å drive videre med dette, sier Anthun, som tidligere har vært på å arrangere konserter med blant andre Uriah Heep og Nazareth i Nordhordlandshallen i Knarvik.

Han mener også at storkonserter i Bergen ikke trenger være begrenset til kun de fineste sommermånedene.

- Her i Bergen skulle det være mulig å ha utekonserter fra april til september, mener Anthun.