NRK Meny
Normal

- Jeg vil vise styrke og håp

Kristine Skjold håper bildene av henne kan bidra til å gi folk et mer riktig bilde av en kreftpasient

Kreftsyke Kristine Skjold håper bildene av henne viser styrke og håp.

Kristine Skjold håper bildene av henne kan endre folk sin oppfatning av en kreftpasient

– Jeg fikk vite to dager før 24-årsdagen min at jeg hadde brystkreft. Det var en ganske tung beskjed å få. Dødsangsten kjente jeg veldig på og det er per dags dato den verste følelsen jeg noensinne har hatt.

I dag er Kristine Skjold fra Stavanger frisk og på bedringens vei. Men sykdommen har satt sine spor. Fotograf Siri Sverdrup forteller at bildene av venninnen først og fremst var ment for å gi Kristine noe å se tilbake på etter at hun ble helt frisk fra sykdommen.

Siri Sverdrup

STOLT VENNINNE: Siri Sverdrup har tat bildene av venninnen som i disse dager stilles ut på Krefforeningen i Bergen sine lokaler.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Det var egentlig ikke planlagt at det skulle bli en utstilling. Men når jeg så hvor sterke bildene var og tenkte på hvor tøff Kristine er, så tenkte jeg at her må vi få til noe mer, sier Sverdrup.

Og mer ble det. Kristine Skjold ble valgt til ansiktet for årets Rosa sløyfe-aksjon og bildene av henne stilles i disse dager ut på Kreftforeningen i Bergen.

– Jeg vil vise et annet bilde av en kreftpasient. Selv hadde jeg et bilde av en kreftpasient, og jeg beklager uttrykket, som en stygg person som bare ligger i en sykeseng og venter på bedre tider. Jeg vil vise at det trenger ikke være sånn. Jeg vil vise styrke og håp med disse bildene.

Kristine Skjold

FRISK I DAG: Kristine Skjold håper bildene av henne som kreftsyk viser styrke og håp.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Skjold innrømmer at hun er spent på reaksjonene blant de som tar turen til utstillingen.

– Det er nakent på alle mulige måter disse bildene her. Det er brutalt ærlig, men sånn er det. Det er ingen hemmelighet hva jeg har vært igjennom, så da får det bare stå til, sier Skjold

Utstillingen kan du se på Kreftforeningen i Bergen sine lokaler frem til 12 oktober.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik