- Huseklepp god nok for England

Ex-proff var rundingsbøye for Branns driblefant. Nå mener han Huseklepp er klar for større oppgaver.

Erik Huseklepp og Håvard Nordtveit

HERJET: Erik Huseklepp var et konstant faremoment for LSK-stopper Håvard Nordtveit.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Bergenseren herjet vilt med Lillestrøm-forsvaret og fikk endelig uttelling foran mål torsdag, da Brann slo LSK 3-1.

- Huseklepp var den store forskjellen på lagene. Nesten ustoppelig. Han er en utrolig spennende spiller som er veldig god én mot én. Han kan nå langt om han fortsetter slik, sier Lillestrøms midstopper Frode Kippe til Nettavisen .

LES: Brann valset over bunnlaget

Lens var på tribunen

31-åringen vet hva han snakker om. Kippe var i Liverpool på slutten av 90-tallet, riktignok uten å få spille stort, og deretter i Stoke. På Brann Stadion i går var han og stopperkollegaene Vidar Riseth og Håvard Nordtveit rene rundingsbøyer for den proffaktuelle lysluggen.

LES: Utløsning for Brann, krise i LSK

Newcastle er i sportslig krise og skal være sugne på å sikre seg ballkunstneren fra Bergen. Ifølge flere medier skal også den franske storklubben Lens ha vært på Brann Stadion torsdag for å studere 24-åringen.

Brann-trener Steinar Nilsen har tidligere uttrykt bekymring for at Huseklepp vil bli solgt til en utenlandsk storklubb i nær fremtid. Samtidig vil et salg gi Brann sårt tiltrengte midler til å styrke spillerstallen. Huseklepp har kontrakt med klubben ut 2010-sesongen, og blir dermed alt annet enn billig for nye arbeidsgivere.

- Gleder meg til han får ballen

Men enn så lenge nyter Nilsen å ha 24-åringen i stallen.

- Det er utrolig gøy å se at spiller lykkes slik som Erik. Han jobber målrettet på treningsfeltet, og det gjør godt for en fotballtrener å se måten han fremstår på i dag. Erik alene er jo verdt billetten. Jeg gleder meg hver gang han får ballen, sa Brann-treneren til klubbens egen hjemmeside etter kampen mot LSK.