- Huseklepp en håpløs liten tass

- Folk lo av meg, sier Erik Huseklepp. Men trener så potensial i den lille lysluggen.

Erik Huseklepp

SUKSESS: Erik Huseklepp (23) er en av Branns aller mest spennende spillere. I høst lyktes klubben i å få ham til å signere en ny treårskontrakt, i kamp med en rekke store klubber.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Spillerutvikler og lærer ved toppidrettsgymnaset i Bergen, Stein Arve Lone, beskriver Brann-vingen som en usannsynlig suksesshistorie. Lone fulgte Huseklepp gjennom karrieren i Fyllingen IL, hvor Huseklepp som 16-åring ble vraket på klubbens andrelag.

- Han var en liten tass som var langt bak de beste. Men i håpløsheten satte han seg langsiktige mål. Han viste en helt spesiell kjærlighet til fotballen, og hadde en indre motivasjon og nysgjerrighet på kunnskap som er nødvendig for å bli en toppspiller, sier Lone til lokalavisen Sunnhordland.

- Var aldri i tvil

Huseklepp bekrefter overfor NRKHordaland.no at han som 16-åring ikke akkurat var Guds gave til fotballen.

Branns Erik Huseklepp og Rosenborgs Steffen Iversen

ETTERTRAKTET: Erik Huseklepp, her i kamp med Steffen Iversen i Royal League i 2006, var sterkt ønsket av blant andre Stabæk foran 2008-sesongen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Det var nok en liten downperiode for meg, ja. Men selv var jeg alltid sikker på at jeg ville bli god, selv om mange lo av meg på den tiden, sier 23-åringen til NRKHordaland.no.

Mandag holdt Lone foredrag for spillere, trenere og foreldre i Stord IL i forbindelse med oppstarten av idrettslagets talentskole. Lone fremhever at alle fotballspillere er forskjellige, og må få individuell oppfølgning for å blomstre.

Fokus på manglende ferdigheter virker destruktivt, mener han.

Takker Lone og pappa

- Huseklepp fikk tid til å øve på dribling. Hadde vi fokusert på at han manglet defensive kvaliteter, hadde han ikke blitt så god, mener Lone.

Venstrevingen meldte overgang til Vadmyra da han ble vraket i Fyllingen, og innledet da samarbeidet med Lone, som har fulgt ham siden. Senest i dag trente Huseklepp med Lone, i påvente av at Brann-treningene starter opp igjen.

23-åringen gir sin far Ingvald Huseklepp og Stein Arve Lone æren for at han i dag er en av Branns mest suksessrike og talentfulle spillere.

- Aldri aktuelt å legge opp

- Lone mener det er viktig for spillere å ha ekstreme egenskaper, noe som gjør deg spesiell. Derfor valgte vi å satse på å bli enda bedre på dribling. Som 16-åring var jeg 1,60 høy, men var veldig kjapp. Jeg visste at jeg ville bli høyere, og at farten da kom til å bli en av mine beste egenskaper, sier Huseklepp.

- Var du noen gang inne på tanken om å legge opp?

- Nei, aldri. Jeg visste at jeg kom til å bli god, sier Huseklepp, som ble hentet tilbake til Fyllingen i 2004. Han debuterte for Brann i 2005, og scoret sitt første mål for klubben etter bare 19 sekunder på banen. I fjor høst signerte han en ny treårsavtale med klubben.