- Hole In The Sky er noe helt unikt

Internasjonal musikkpresse strømmer til Bergen denne uken for å dekke årets metalfestival.

Jonathan Selzer i Metal Hammer på Akvariet i Bergen

IVRIG: Jonathan Selzer i det velrenommerte magasinet Metal Hammer var selvsagt på plass da Enslaved inviterte på sniklytt - på Akvariet, av alle steder.

Foto: Ragnhild Osnes Olsen / NRK

Denne uken har metallfestivalen Hole in the Sky blitt arrangent for 11. gang. Selv om festivalen er liten i forhold til de store utendørs metallfestivalen som arrangeres i Europa hver sommer, tiltrekker Bergensfestivalen seg et stort internasjonalt pressekorps hvert eneste år.

Metalfans på Akvariet under Hole In The Sky

UVANLIG PUBLIKUM: Metalfansen suger til seg også andre inntrykk enn bare ekstrem musikk.

Foto: Ragnhild Osnes Olsen / NRK

Byvandring

Da ekstremmetallbandet Enslaved inviterte til forhåndslytting for sitt nye album «Axioma Ethica Odini» under festivalen, var over 40 pressefolk fra hele Europa tilstede.

Seansen startet med en byvandring fra rockepuben Garage, gjennom sentrum og ut til Akvariet på Nordnes. På veien fikk de utdelt passende hodeplagg, både for bergensværet og for metallimaget, nemlig kullsorte sydvester.

Skal vi tro de frammøtte journalistene, imponerer byen like mye som bandene på scenen.

- Noe folk ser frem til

- Hole in the Sky har mye av alt: atmosfære, byen er vakker og artistene er gode. I tillegg føler de som besøker festivalen en skikkelig følelse av samhold, så festivalen er et punkt i kalenderen som folk virkelig ser frem til i løpet av året, forteller redaktør i det britiske musikkmagasinet Metal Hammer, Jonathan Selzer.

Venom på Hole In The Sky 2010

HEADLINER: Conrad Lant og La Rage i britiske Venom på scenen på USF Verftet fredag.

Foto: Ragnhild Osnes Olsen / NRK

Han har besøkt festivalen hvert år siden 2005, og tror metallfolket vil strømme til i mange år fremover.

- Blir bedre og bedre

- Ryktet til festivalen blir bare bedre og bedre. Med tanke på Norge sin rolle i metalverdenen vil alle norske festivaler automatisk få en god del oppmerksomhet, men Hole in the Sky er likevel kjent for å være noe helt unikt, forklarer Selzer.