NRK Meny
Normal

- Helt tilfeldig at Brann tar gull

Fem-seks «kjøpelag» vil kjempe om gullet hver sesong, frem til en ny Nils Arne Eggen trer frem, mener Geirmund Brendesæter.

 Jubel etter Brann scoring ved Martin Andresen under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Brann søn
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Den tidligere Brann- og landslagsbacken er fullstendig overbevist om at Mons Ivar Mjeldes menn klarer å hente gullet hjem til Bergen denne sesongen, og at gullmedaljene er sikret etter neste serierunde.

NETT-TV: Se høydepunkter fra LSK-Brann

Selv om det skulle ende med gull og folkefest i Bergen denne høsten, slik alle nå virker å tro, har Brann-veteranen liten tro på at Brann blir en gullgrossist lik Rosenborg de kommende årene.

Geirmund Brendesæter

SAVNER TRENERPROFIL: Geirmund Brendesæter mener kun en 'ny' Nils Arne Eggen kan skape et stabilt topplag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Trenger en ny Eggen

– Vinner Brann i år, vinner de som et «kjøpelag». Slik det er blitt, er det fem-seks lag i Tippeligaen som har økonomi til å kjøpe seg til gull. Det er tilfeldigheter som avgjør hvem det blir, helt frem til et av lagene finner en trenerprofil som Nils Arne Eggen, mener Brendesæter.

– Jeg tror mange ikke tenker godt nok over hvor høyt nivå Eggen klarte å få Rosenborg opp på. Vi så nesten på dem som Juventus og Milan. Det beste vi kunne bli, var nummer to. Det så du også på feiringen da vi tok sølv i 1997. Midt oppe i galskapen tenkte jeg: «Hallo, vi har ikke vunnet akkurat». Så det var en feiring med bismak. Men det viser jo hvor sulteforet vi er på edelt metall i Bergen, sier backen fra Bømlo.

Blogger om Brann

Brendesæter er NRK Hordalands Brann-ekspert, og presenterer i dag et rykende ferskt blogginnlegg om den overbevisende nedsablingen av Lillestrøm på Åråsen søndag.

– Mons Ivar Mjelde og trenerapparatet har lært av fjoråret, og fått laget opp på sitt aller beste når det gjelder som mest, skriver «Geddi».

Se Geddis Brann-blogg her!