NRK Meny
Normal

- Har hatt ufortjent mye flaks

Soda Fountain Rag har gitt ut sitt første album og til høsten kommer album nummer to. - Det har gått over all forventning, sier Ragnhild Jordahl.

Ragnhild Jordahl
Foto: Soda Fountain Rag

Bak indipopbandet Soda Fountain Rag står kun Ragnhild Jordahl. For to år siden fikk hun et opptaksprogram til pc-en. Nå har hun gitt ut sin første «ordentlige» plate på et lite italiensk selskap, og til høsten kommer nok en plate på et irsk selskap.

- Dette året skulle egentlig bli ambisjonsløst. Jeg hadde gitt opp litt. Man drømmer alltid om at ting skal bli stort og bra, men det skjer jo aldri, sier hun.

Så fikk hun turnere i Italia og spilte inn en plate der. Det er hennes første «ordentlige» plate og er nylig gitt ut på det lille irske selskapet Yes boy ice cream records.

- Jeg har hatt mye flaks. Ufortjent mye flaks i forhold til innsatsen, mener Jordahl.

Spiller alt selv

All musikken lager hun selv hjemme. Hun spiller alt fra gitar til bass, synth, fløyte og fiolin, men har med seg en gitarist på konserter.

- I kvantitet høres det kanskje imponerende ut, men hvis man senker kravene så går det meste greit, sier Jordahl.

Nøkkelordene for musikken er elektronika og indiepop. Inspirasjon henter hun fra all slags musikk, men innrømmer at det blir ekstra mye fra svenske indieband.

- Musikken jeg spiller er indiepop. Det er en betegnelse som ofte brukes på alt som ikke er så stort, men i dette tilfellet er det indiepop, sier filosofistudenten som egentlig kommer fra Kristiansund.

Har flere prosjekter

Foruten Soda Fountain Rag spiller hun fiolin og keyboard for Herr Nilsson, og hun trakterer trommer for The April Skies, som skal ha gjenforeningskonsert 26. april i Bergen.

- Det er artig å være med i andre band også. Da er man bare med på lasset.

Lytt til eller last ned Soda Fountain Rag

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik