NRK Meny
Normal

- Har det ikke godt nå

Drapssiktede brødre blir grillet i avhør før fengslingsmøtet på torsdag. Begge to stiller seg helt uforstående til siktelsen.

Trond Kristian Johannessen

DREPT: Trond Kristian Johannessen ble drept fredag i forrige uke. Han segnet blødende om på dette busstoppet ved Puddefjordsbroen.

Foto: NRK/politiet

- Min klient har det ikke noe godt nå. Han sitter fengslet for noe han ikke har gjort og stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier 29-åringens forsvarer, advokat Steinar Yndestad, til NRK.no.

- Har din klient opplysninger om saken som kan være interessante for politiet?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Yndestad.

LES MER OM DRAPET: Blødde ihjel | Brødre pågrepet for drap | Nekter straffskyld

Kjenner ikke bevisene

Advokaten sier han ikke kjenner til hvilke tekniske eller taktiske bevis politiet mener å ha mot brødrene, som ble pågrepet i en av Bergens nabokommuner sent mandag kveld.

Den eldste av de to, 35-åringen, skal bo i en leilighet i huset i Carl Konows gate hvor vitner har sett drapsofferet Trond Kristian Johannessen flykte fra. Flere har forklart at avdøde ble jaget av en annen mann.

Etteforskningsledelsen har tirsdag gått langt i å antyde at elektroniske spor knytter en eller begge av de to pågrepne til drapssaken.

Begjærer fengsling torsdag

Etterforskningslederen, politioverbetjent Rigmor Isehaug, uttalte til NRK.no tirsdag ettermiddag at politiet anser å ha skjellig grunn til mistanke mot de to, og at de vil bli fremstilt for Bergen tingrett torsdag med begjæring om varetektsfengsling, trolig for fire uker.

Det er foreløpig uvisst om de to siktede vil møte opp personlig i fengslingsmøtet.

- Vi har ikke hørt noe om at et fengslingsmøte er berammet og jeg kan derfor ikke uttale meg om det, sier Yndestad.

Advokat Einar Råen

TAUS: Advokat Einar Råen

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Begge dømt for vold

I morgen blir det nye avhør av de siktede, som begge karakteriseres som kjenninger av politiet. Ifølge Isehaug er begge to tidligere dømt for voldskriminalitet. Blant annet skal de ha overfalt og tatt kvelertak på en taxisjåfør, skriver Bergens Tidende.

35-åringens forsvarer, advokat Einar Råen, ønsker foreløpig ikke å uttale seg om saken.

- Jeg har i dag ingen ytterligere kommentarer i saken utover at min klient ikke erkjenner straffskyld, sier Einar Råen til NRK.no.