NRK Meny
Normal

- Hadde vært fantastisk med kvalik

Løv-Ham-sjefen tør knapt snakke høyt om sjansene for opprykk, men vedgår at eliteserie vil bety en helt ny hverdag for fyllingsdølene.

Løv-Ham feirer scoring mot Sandnes Ulf

JUBELSESONG: Løv-Ham gjør i år sin beste sesong noensinne og kan bli det første laget fra Bergen siden Fyllingen til å utfordre Brann i eliteserien.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Vi bruker ikke mye energi på å tenke på en eventuell kvalifisering til eliteserien. Først og fremst skal vi komme høyest mulig på tabellen i 1. divisjon. Skulle det ende med kvalik, ville det være helt fantastisk, sier daglig leder Thomas Nordal til NRK.no.

Tabellen er likevel krystallklar: Løv-Ham ligger i øyeblikket på 5. plass i 1. divisjon, den siste plassen som gir kvalifisering til eliteserien. Klubben ligger tre poeng foran Strømmen og Nybergsund/Trysil, som begge har en kamp mindre spilt.

Magnus Johansson

IMPONERT: NRK Hordalands fotballekspert, Magnus Johansson.

Foto: NRK

- Må snu oss rundt som klubb

Kommende søndag tar Løv-Ham imot topplaget Sogndal på Varden Amfi. Saftkokerne vil med seier være klare for eliteserien. Deretter venter en tøff hjemmekamp mot Bryne, som kjemper for å overleve i 1. divisjon. Det hele avsluttes med det som kan bli et skikkelig bikkjeslagsmål om 5. plassen, bortekamp mot Strømmen.

Nordal innrømmer at et eventuelt opprykk vil medføre store forandringer for klubben.

- I så fall er vi nødt til å snu oss rundt som klubb. Vi er ikke rigget for spill i eliteserien, men vi skal nok klare å få ting på plass. Det vil bety mye positivt, ikke minst økonomisk. Klubben vil få tilført flere midler, noe som faktisk vil gjøre det lettere for oss å oppfylle NFFs lisenskrav enn i dag, sier Nordal.

Forberedt på storinnrykk

- Men det vil jo også vøre noe helt annet å ta imot tre tusen tilskuere enn tre hunder på en hjemmekamp. Det er også noe vi i så fall må finne en løsning på, sier klubbens daglige leder.

Varden Amfi i Bergen

NY HVERDAG: Denne sesongen har det ikke akkurat vært trangt om plassen på Varden Amfi.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

NRK Hordalands fotballekspert, Magnus Johansson, er imponert over jobben som har vært gjort i det stille i Fyllingsdalen.

- Styrke med unge spillere

- Veldig mange har gjort en voldsom innsats uten å få en krone for det, og suksessen skyldes også kvaliteten på personene i klubben, ikke minst hos lederen og i trenerteamet, sier Johansson, som selv var trener i klubben i årene 2002 til 2005.

- Klubbens største styrke er likevel at de har så enormt mange unge spillere, som er på grensen til å kunne lykkes i Brann, men som aldri får muligheten, som får spille fotball i 1. divisjon og gjør det fantastisk bra, sier Johansson.

Han legger ikke skjul på at det tette samarbeidet med Brann har styrket klubben sportslig, men mener Brann ikke har utnyttet utviklingsmuligheten godt nok.

Stiller spørsmål ved Brann-satsning

- Brann har vært viktig for Løv-Ham, ved at klubben har fått tilgang på de spillerne som Brann mener ikke har vært gode nok for førsteelleveren. En del av dem har gjort det utrolig bra. På den andre siden er det da Løv-Ham som utvikler fotballspillere. Når man ser at Brann utvikler to brasilianske juniorer i stedet for en spiller som Anders Næss (utlånt til Løv-Ham fra Brann, journ.anm.), så synes jeg det er en merkelig vurdering. Men det har jo gitt Løv-Ham en veldig bra spiller, sier Johansson.

- Alt kan skje

- Hvor står Løv-Ham når sesongen er ferdigspilt?

- Alt kan skje, sier Johansson.

Thomas Nordal er som vanlig litt mer forsiktig i sine spådommer.

- Det er langt frem, jeg ønsker ikke å tippe hva som vil skje. Vi tar det som det kommer, sier Løv-Hams daglige leder.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik