NRK Meny
Normal

- Gullet samler Bergen

Ordfører Herman Friele bruker store ord dagen derpå. Hør hans hyllest til bergenserne, og se målene fra jubelkampen mot Lyn.

Herman Friele gratulerer Tijan Jaitheh med gullet

GRATULERTE MED GULL: Herman Friele var på plass på Brann stadion og gratulerte Tijan Jaitheh og de andre Brann-spillerne etter kampen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

– Nå har jeg caps, skjerf og boxershorts, fleipet den avtroppende ordføreren da han møtte NRK Hordaland dagen etter at Brann sikret seriegullet.

Kun de aller mest overtroiske Stabæk-supporterne kan være i stand til å tro at Brann kan rote det hele vekk. Sjansen for at Brann ikke tar gull, er beregnet av Norsk Regnesentral til beskjedne 1,5 promille.

NETT-TV: Se intervjuet med Friele og målene fra Brann-Lyn her!

1,5 promille sjanse for smell

Bergenserne feiret til langt ut i de små timer, selv om gårsdagens fest ikke var den offisielle gullfesten. Den må man vente med til etter Aalesund- eller Viking-kampen.

Friele venter likevel ikke med å bruke store ord om den utrolige bragden, som Bergen og Brann-fansen har ventet på i 44 lange år.

- Alle med på gullet

–Det er fantastisk å være ordfører i denne byen, hvor 250.000 feststemte bergensere alle sammen føler at de har vært med på å vinne gullet, sier Friele.