NRK Meny
Normal

- Granvin er blitt hørt

Lederen i Hordaland Arbeiderparti avviser påstandene om fylkeslaget overkjørte Granvin Ap i mastesaken.

Fylkesleder Sveinung Valle i Hordaland Ap

SVARER PÅ KRITIKKEN: Fylkesleder Sveinung Valle mener fylkeslaget ikke har overkjørt Granvin Ap.

Foto: Thor Brødreskift / Arbeiderpartiet

- Hvis det er noen som har fått komme frem med sine argumenter, så er det lokallaget vårt i Granvin. Det politiske miljøet og media har sikkert fått med seg at det har vært utallige møter, og statsministeren har også vært på besøk i kommunen. At de etterpå påberoper seg at de ikke er blitt hørt, faller på sin egen urimelighet, sier Sveinung Valle til NRK.no.

- Har forståelse for skuffelsen

Han karakteriserer det som «veldig synd» at lokallaget er blitt lagt ned og at partiet år er fraværende bak forhengene i valglokalene i kommunen.

- Det er synd at det er blitt sånn, men det må vi bare ta til etterretning. Jeg har forståelse for at medlemmer i Granvin ble skuffet over at resultatet ikke ble som de ønsket. Men som fylkeslag har vi 32 kommuneparti, og vedtaket ble gjort med stort flertall. Vi kan ikke la være å ta vanskelige beslutninger bare fordi et lokallag ikke liker det vi gjør, sier Ap-lederen.

- Hva var bakgrunnen for at Hordaland Ap snudde i mastesaken?

- Vi stod på sjøkabelalternativet helt til i fjor sommer. Vi var også veldig fornøyde med at vi fikk departementet til å ta en time-out og sørge for utredning av det alternativet. Når rapportene lå på bordet, tolket vi at sjøkabelalternativet ville være en risikosport, fordi det ville ta mye lenger tid, sier Valle.

Vil ikke stresse Granvin-prosessen

Han sier at en rask realisering av kraftlinjen mellom Sima og Samnanger var viktig for å sikre strømforsyningen til bergensområdet.

- Skulle vi ha bygget sjøkabel, måtte vi ha forsert Mongstad-Kollsnes-kraftlinjen og fått en hastebeslutning på å bygge den. Dermed ville vi neppe fått en forsvarlig behandling av den konsesjonssøknaden. I tillegg måtte vi ha kjørt i gang turbin nummer to på Mongstad, noe som hadde betydd økte CO2-utslipp. Men det er jo tydelig at Hordaland Ap og andre leser disse rapportene ulikt og tolker dem ulikt.

- Hva kan gjøres for å få Arbeiderpartiet på fote igjen i Granvin?

- Per nå vet jeg ikke. Vi får se etter valget om vi kan hjelpe til med å få til aktivitet der igjen. Jeg tror ikke det er lurt av oss å stresse den prosessen. Men vi håper i alle fall, og har god tro på, at Arbeiderpartiet skal stille liste i Granvin om fire år.