NRK Meny
Normal

- Giske blir VIF-trener

Den tidligere Brann- og Sogndal-sjefen Anders Giske er på vei inn i Vålerengas trenerteam under Martin Andresen.

Sportsleg leiar Anders Giske

DRAR TIL MARTIN: Sportslig leder i Sogndal, Anders Giske, er på vei til Vålerenga. Giske har også vært spiller og sportssjef i Brann.

Foto: NRK

NRK vet at Giske har vært i samtaler med Oslo-klubben, men selv er den tidligere landslagsspilleren sparsom med kommentarer.

- Jeg kan ikke si så mye annet enn at jeg har en avtale med Sogndal Fotball, sier Giske til NRK.

- Har du vært i dialog med Vålerenga?

- Jeg ønsker ikke å kommentere det.

Anders Giske

LEGENDE: Anders Giske var regelmessig å se på det norske landslaget på 80-tallet.

Foto: Tangerud, Vidar / Scanpix

Hauges mann

Etter det NRK erfarer er det Giskes tette bånd til spilleragent Rune Hauge - som etter Martin Andresens inntreden har fått en sentral konsulentrolle i byggingen av "nye Vålerenga" - som har gjort ham aktuell for en trenerjobb i VIF. Hauge var co-manager i FC Nürnberg da Giske om dit som spiller i 1983.

Administrerende direktør Pål Breen vil ikke uttale seg om Giskes kandidatur.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Breen.

- Vil ha slagkraftig team

- Når vil Vålerengas trenerteam for 2008 være klart?

- Vi bruker den tida vi trenger for å få de kandidatene vi vil ha til å skape et ryddig og slakgraftig team. Om det tar to uker eller en og en halv måned vet vi ikke, svarer Breen.

Også den tidligere Moss-treneren Mike Speight har vært i samtaler med Vålerenga, men det er ennå ikke avklart om han får en rolle i Martin Andresens trenerregime.

Ble stor i Brann

Nordmøringen debuterte for Brann i 1979 og var også en tur innom Lillestrøm, før han ble proff i tyske FC Nürnberg i 1983. Karrieren i Tyskland inkluderte også to år i Bayer Leverkusen og tre år i FC Köln, før han returnerte til Brann i 1992.

Det ble bare med tre kamper under daværende Brann-trener Kalle Björklund, før Giske la opp på grunn av en ryggskade. Han gikk da rett over i stillingen som sportssjef, men gikk over til å arbeide med spillerutvikling da Hallvar Thoresen fikk fyken som Brann-trener sommeren 1995.

Sjef i Sogndal

Høsten 2005 ble kristiansunderen ansatt som sportslig leder i Sogndal Fotball. Giske har også notert seg for 38 A-lagskamper for det norske landslaget.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Se forskerne undersøke hvalen
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.