NRK Meny
Normal

- Fredrik kan bli den nye Huseklepp

Brann mister grepet om publikum, til tross for sportslig suksess. - Vi må bygge nye profiler, sier markedssjefen i klubben.

Rune Skarsfjord og Fredrik Haugen

LOKAL PROFIL: Trener Rune Skarsfjord gir Fredrik Haugen instrukser i en kamp tidligere i år.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Rødtrøyene har vært årets store overraskelse i eliteserien. Laget mistet stjerner som Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen foran årets sesong, og tap for Nest-Sotra i generalprøven før sesongstart gjorde at hele Hordaland begynte å forberede seg på skrekksifre og nedrykk.

Dag Frode Algrøy

LOVER BEDRING: Markedssjef Dag Frode Algrøy tar selvkritikk på at Brann ikke har store nok profiler.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

Men Rune Skarsfjord og hans tynne spillerstall har gjort alle dystre spådommer til skamme. Laget hadde serieleder Molde i kne på bortebane i forrige serierunde, og ligger i skrivende stund på bronseplass i serien.

KAMPEN LIVE: Vi følger Brann - FK Haugesund direkte fra kl. 19.00

- Folk ser fotball hjemme

Like fullt er det bekymring på Brann Stadion. Årsaken er de mange tomme setene på tribunen under Branns hjemmekamper. Markedssjef Dag Frode Algrøy skjønte lite da kun 12.500 løste billett til storoppgjøret mot Viking i august, og tallene har vært dårlige - til Brann å være - gjennom hele sesongen.

Nå håper klubben å ha fått svarene på hva som er galt.

- Vi har fått utført en markedsundersøkelse, som gir oss en god del svar. Den viser at engasjementet rundt klubben er stabilt. Men undersøkelsen peker på at folks vaner har endret seg. Man kan se alle kampene hjemme i sin egen stue, med kjøleskapet noen skritt unna. Den samme trenden ser man ellers i Europa ogsp, sier Algrøy.

Tror Haugen blir neste profil

- En annen faktor er at Brann må bygge opp profiler igjen. Undersøkelsen viser at lokale profiler er enormt viktig. Det har vi, og jeg, ikke vært flinke nok til. Vi har mange med stort potensial, sier markedssjefen, og ramser opp blant andre Kim Ojo, Diego Guastavino og Rodolph Austin, alle importer fra utlandet som alle har vært viktige for klubben, men ikke blitt store stjerner i Bergen.

Algrøy legger ikke skjul på at salget av Erik Huseklepp nok har ført til færre folk på tribunene. Men markedssjefen tror at en av ungguttene i Brann i løpet av noen år kan bli klubbens nye store stjerne.

Huseklepp

ELSKET I BERGEN: Erik Huseklepps var Branns største stjerne frem til han forlot klubben i vinter.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

- Fredrik Haugen har potensial til å bli den neste store Brann-profilen av Erik Huseklepps størrelse, mener Algrøy.

19-åringen ble kjøpt fra Løv-Ham av supporterselskapet Softball sommeren 2010, og har denne sesongen gjort seg kraftig bemerket med en rekke gode innhopp og noe svært viktige scoringer.

LES OGSÅ: Softball: – Vi e’ grådig kry i dag

Fansen krever færre kampdager

Algrøy sier supporterne i markedsundersøkelsen også gir uttrykk for misnøye med de mange kampdagene hver uke, som skyldes den brede tv-dekningen.

- De vil ha forutsigbarhet og så få kampdager som mulig. Dette er man nødt til å ta innover seg, sier markedssjefen.

- Hva vil Brann gjøre med det?

- Vi kommer til å signalisere det inn til NFF, sier Algrøy.