NRK Meny
Normal

- En fantastisk følelse

Den hjemvendte sønnen ble den aller største helten da Brann sikret seriegullet.

Azar Karadas scoret to på slutten og avgjorde gullkampen

KONGEN: Azar Karadas puttet to kjappe da hele Bergen sukket av fortvilelse.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Kampen mot Lyn ble langt akkurat så dramatisk som de mest pessimistiske på forhånd hadde fryktet. Etter å ha valset over Lyn i 86 minutter, og ledet oppskriftsmessig 1-0. Så utliknet – av alle – Christian Brink fra Stord, og fortvilelsen fikk bre seg.

Men da tok han affære, den høyreiste mannen fra Eid i Nordfjord. Som i løpet av få minutter skrev seg inn i Brann-historien.

– Da Lyn klarte å utlikne, tenkte vi «faen også». Da var det bare å kjøre på for å få avgjørelsen. Det var veldig godt å få den ballen på hodet. Den siste scoringen var litt mer flaks, den traff bare foten min og gikk inn. Men det var en fantastisk følelse å se at den gikk inn, sa Azar Karadas. etter den høydramatiske avslutningen mot Lyn på Brann Stadion mandag kveld.

Herman Friele gratulerer Tijan Jaitheh med gullet

GRATULERTE: Ordfører Herman Friele gratulerte Tijan Jaiteh og de øvrige spillerne etter kampen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Som å score mot Inter

Jan Gunnar Solli tar enda større ord i sin munn når han skal beskrive avgjørelsesøyeblikket.

– Jeg tror bare en scoring mot Inter Milan i Champions League ville vært større enn å score akkurat der. Det føltes så deilig, som om jeg scoret selv. Nå syns jeg vi skal glede oss sammen med publikum, og unne oss en liten feiring i dag, sier høyrevingen.

Trener Mons Ivar Mjelde vil fortsatt ikke slå fast at Brann har tatt gull, men er nå nærmere enn noen gang å innrømme at ventetiden ser ut til å være over.

Beholder sindigheten

– Vi må dumme oss skikkelig ut hvis det ikke skal gå bra nå. Jeg syns det er helt greit at folk tar av, og har forståelse for at det er mye følelser i sving. Men vi må beholde sindigheten litt til, sier Mjelde.

Som mest av alt irriterte seg over at Brann gjorde det unødvendig spennende mot slutten, da Lyn fikk utlikne bare fire minutter før slutt.

– Det var veldig unødvendig å slippe dem inn igjen i kampen. Vi var det klart beste laget, men spilte i et saktere gir enn vi har gjort i de siste kampene. Derimot syns jeg det er fantastisk hvordan vi står på og har troen helt til siste slutt, sier Mjelde.

Martin hjem til sofaen

Noen stor feiring blir det altså ikke på Brann-spillerne før tidligst etter bortekampen mot Aalesund om to uker. Martin Andresen sa det best:

– Nå skal jeg hjem og slappe av, sa Brann-kapteinen før han kastet bagen over ryggen og gikk mot bilen.

 

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås