NRK Meny
Normal

- Brann ikke svekket av Soma-salg

Brann er ikke svekket etter salget av Ragnvald Soma hevder trener Mons Ivar Mjelde. Brann tapte 2-0 for Somas nye klubb, Viking.

Mons Ivar Mjelde
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Brannforsvaret gjorde ingen god kamp laget fra Stavanger. Vikingspissene Toni Nhleko og Alexander Ødegaard herjet til tider med den bakre fireren, og begge målene kom etter forsvarstabber.

Opdal uheldig

1-0 scoringen må keeper Håkon Opdal ta på sin kappe. En løs heading fra ex. Brannspiller Toni Nhleko fikk en kraftig sprett og det var nok til å utmanøvrere sisteskansen.

2-0 kom etter en dødball der verken Opdal eller forsvarsfireren klarte å rydde unna ballen foran mål. Alexander Gabrielsen kunne enkelt sette ballen i mål.

Likevel er Mons Ivar Mjelde skråsikker på at ikke Brannlaget er svekket av Ragnvald Somas overgang til Viking.

– Slik Ragnvald har prestert i det siste har han vært et godt stykke unna laget. Han ga også klar beskjed til meg om at han ikke trodde han kom til å bli så mye bedre så lenge han spilte i Brann. Jeg tror ikke dette har svekket oss. Folk må ikke glemme at vi har fått inn en solid lokal kar også, sier Mjelde til Bergensavisen.

Den han sikter til er Bjørn Dahl. Opprinnelig fra Os, men en spiller som har vært høyreback i Viking i mange år.

- Ingen vei utenom

Brannsupporterne har reagert sterkt på salget av Soma til Viking like før seriestart og uten at en fullgod erstatter er hentet inn. Mjelde har liten forståelse for reaksjonene.

 

– Det var ikke noen annen utvei. Folk må huske på at dette er en beslutning hele klubben var med på å ta. Det var ikke bare meg eller bare Per-Ove Ludvigsen. Vi gikk grundig gjennom situasjonen, og falt ned på dette valget, sier Mjelde.

Siste video

Steffen Lie Skålevik etter 2-2 mot Tromsdalen
Flere hundre tok turen til Torgallmenningen for å smake mat som var gått ut på dato.
Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane fredag 18. august 2017.