- Bod etter bod etter bod

- Jeg klarer ikke holde følelsene mine borte. Det må være noen syke mennesker der ute.

Tryggve Fet
Foto: Jan Inge Ebbesvik/NRK

Kilde: NRK

Seniorrådgiver Tryggve Fett ved Bymuseet i Bergen klarte ikke å holde følelsene borte.

- Vi har ganske få slike sjøboder igjen. Natt til søndag røk fire boder. Nå ryker en til. Vi har nesten ikke kulturhistorie igjen, sa en gråtkvalt Fett til NRK Hordaland.

LES: Ny storbrann i Bergen

LES: Stenger gamle trehus

Alt om: Brannene i Sandviken

NETT-TV: Brann i Sandviken

Eldste trehus i Bergen

- Disse bodene hadde grunnleggende kulturhistorisk verdi for Bergen. De er Bergens eldste trehusbebyggelse og er eldre enn Bryggen.

Lehmkuhlboden er den femte boden i Sandviken som brenner på under en uke.

- Jeg klarer ikke holde følelsene mine borte. Det går så dypt inn i sjelen, sa Tryggve Fett da han stod å så på brannen ved 16-tiden i dag.

Vil gå nattevakt

Seniorrådgiveren fra Bymuseet så brannen fra vinduet på sitt kontor og løp ut. Han forstår ikke hvordan brannen startet.

- Jeg gjør mine tanker. Jeg vil ikke anklage noen, men det må være noen syke mennesker der ute.

Fett vil i natt nå gå brannvakt i området.

- Vi tenker helt konkret på borgervern. Vi kommer til å gå nattevakter så ikke flere verdier går tapt, sier Fett.

Tror den er påsatt

Av de 240 bodene som var i Sandviken i gamledager, er det nå bare rundt 30 igjen. Flere av disse er allerede fredet og flere er under fredningsprosess.

- Vi begynner å mistenke at brannene er påsatt. Det er ganske ekkelt dette her. Nå gikk mye kulturarv tapt i denne brannen som kanskje rammet det bygget som har mest kulturhistorisk verdi, sier direktør i Gamle Bergen, Per Øyvind Riise.

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.