NRK Meny
Normal

- Bevisst maktspill av politiet

Forsvarer Tor Erling Staff mener Lommemannens forbrytelser er sterkt overdrevet.

Tor Erling Staff

STAFF TAR SAKEN: Her ankommer advokat Tor Erling Staff Kripos i Oslo fredag ettermiddag.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Politiet har drevet et bevisst medie og maktspill omkring dette mennesket gjennom lang tid. Og det utrolige er at politiet har fått hele folket til å engasjere seg, til å tro at vedkommende er en av de alvorligste serieforbrytere i Norge, sier Staff til NRK. Staff avbrøt fredag ettermiddag avhørene av 55-åringen, og skal snakke videre med klienten i løpet av helgen. Foreløpig vil han ikke kommentere spørsmålet om straffskyld.

Staffs klient siktet for 11 forhold, men siktelsen kan bli utvidet ettersom etterforskningen skrider frem. I ett av disse tilfellene er det snakk om samleie.

- Hvilke skadevirkninger?

- Det er altså noe tukling og seksuelle handlinger med gutter som er for unge, men det er jo ikke all verden, mener Staff.

- Er ikke dette alvorlige saker? 

- Etter lovgivningen er det alvorlige saker, men hvis man leser gjerningsbeskrivelsen - altså at unge gutter som er blitt tuklet med av en mann - hvilke skadevirkninger har det? Det er jo noe som skjer enhver ung gutt. Men det blir skadevirkninger når politiet og befolkningen får de fornærmede til å tro at de har blitt utsatt for det mest alvorligste som kunne skjedd, mener Lommemannens forsvarer.

NETT-TV: SE INTERVJUET MED STAFF HER

Har egne erfaringer

Den erfarne og frittalende strafferettsadvokaten har forsvart flere seksualforbrytere tidligere og har flere ganger uttalt seg positivt om seksuelle forhold mellom barn og voksne.

Selv har han fortalt åpent om sine seksuelle erfaringer med voksne menn da han var tolv år gammel. Avsløringene sjokkerte da han sammen med Håvard Rem lanserte sin biografi for to år siden.

- Forhåndsdømt

Allerede før Staff ble utnevnt som Lommemannens forsvarer fredag, ga han uttrykk for sympati med den siktede. Det skjedde i et intervju med iBergen.no fredag morgen.

- Han er jo forhåndsdømt så det suser. At han har fått unger til å ta hånden ned i lommen er helt ufarlig. Dette er jo bare beskjedne ting og han er urettferdig blitt landskjent som serieovergriperen Lommemannen. Profesjonelt har jeg medfølelse for ham, sa Staff i intervjuet.

Den 55 år gamle siktede, som ble pågrepet ved boligen sin i Bergen fredag morgen, sitter nå i avhør hos Kripos i hovedstaden.

Håvard Aksnes (t.v.)

BEVISENE: Kripos' Håvard Aksnes (helt til venstre) sammen med bevismaterialet som blir båret inn til Kripos fredag ettermiddag.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Siste video

Statsmininisteren med da 21. utgave av Ekstremsportveko startet i helgen.
Programleder: