NRK Meny
Normal

- Banen blir klar til søndag

To dager før seriestarten ser gressmatten på Brann Stadion mer ut som en langrennsarena. – Ingen grunn til bekymring, sier banemesteren.

Brann Stadion

Slik så det ut etter at Brann og Rosenborg hadde spilt Royal League-kamp på Brann Stadion i desember 2006. Slik vil den trolig se ut også etter seriestarten kommende søndag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Gressbanen er den eldste i Norge som det fortsatt spilles toppfotball. Selve matten er fra 1919, og mangler blant annet undervarme. Men hittil har det stort sett gått fint å spille på banen, selv om vinterlige kamper i europacupene og Royal League tidvis har satt sine spor.

- Venter på smelting

Tromsø - Brann

SJELDEN MED SNØ: Brann må som regel nordover for å oppleve snø. Her Bengt Sæternes for Brann mot Tromsø på Alfheim i 2006.

Foto: Tor Richardsen, Richardsen, Tor

Det siste døgnet har det falt store mengder snø, i alle fall til Bergen å være. Men banemester Stein Nepstad kan berolige alle dem som frykter at været setter seriestarten i fare.

- Her blir det kamp, ingen tvil om det. Alt vi venter på nå er at vinden, regnet og mildværet skal smelte bort snøen, sier Nepstad til nrkhordaland.no.

Slikt går normalt svært fort i Bergen. Tradisjonen tro har også snøværet nå gått over til regn.

Dårlige spilleforhold

Spilleforholdene i kampen mellom Brann og Fredrikstad blir derimot ikke helt optimale. Faren for at det hele utvikler seg til gjørmebryting er absolutt til stede.

- Vi må nok regne med at banen blir svært våt og tung, sier Nepstad.

Faktisk så våt at ingen får sette sin fot på banen. Derfor er det også helt uaktuelt å måke snøen vekk fra gressmatten. Her må naturen gå sin gang, sier banemesteren.

- Matten er så bløt under at vi risikerer å tråkke banen i stykker, sier Nepstad.

Kommer seriestarten for tidlig? Si din mening i kommentarfeltet under.