NRK Meny
Normal

- Bakke sa noe veldig, veldig stygt

Kjetil Rekdal snakker ut om «alkis»-bråket etter kampen mellom Brann og Aalesund torsdag kveld.

kjetil Rekdal
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Brann slo Aalesund 2-1 på Brann Stadion i går, men det var en episode etter kampen som stjal all oppmerksomheten. En tydelig irritert Eirik Bakke anklaget Aalesund-spiss Demar Phillips for filming i en situasjon hvor AaFK-trener Kjetil Rekdal ropte på straffe.

Beklaget etter kampen

Disputten mellom de to fortsatte under et NRK-intervju med Kjetil Rekdal like etter kampslutt. Rekdal avfeide Branns visekaptein ved å kalle ham«alkis», en referanse til en dom Bakke pådro seg i England for promillekjøring.

LES MER: - Ha deg vekk, din alkis

Se situasjonen her. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_6_25_23_6_9_353.gif

Bakke tente på alle pluggene, og måtte holdes borte fra Rekdal av lagkamerat Azar Karadas og Branns mediesjef Gorm Natlandsmyr. Hele opptrinnet ble sendt direkte på NRK1.

LES MER: - Totalt uholdbart

Rekdal oppsøkte Bakke i Brann-garderoben etter kampen for å be om unnskyldning, men de to sluttet ikke fred. I dag trente Aalesund i Bergen, og trener Kjetil Rekdal la seg nok en gang rimelig flat, men dog med noen solide forbehold. Han mener at det var Eirik Bakke som startet hele episoden, men nekter å si hva sogndølen skal ha sagt til ham selv og Demar Phillips.

LES OGSÅ: NFF med knusende Rekdal-kritikk

Les hele intervjuet med Rekdal her:

- Det som skjedde, var at jeg fikk nok av det Eirik Bakke sa og hadde sagt, blant annet i pausen. Så gikk jeg over streken, ved å kalle ham noe jeg ikke burde ha gjort. Det har jeg beklaget, og så får jeg ta lærdom av det og ikke la meg provosere en annen gang.

- Hva sa Bakke?

- Etter kampen? Nei, det var ikke så ille. Det var verre det han sa i pausen, spesielt det han sa om Demar Phillips.

- Var det rasistiske tilrop?

- Det har jeg ingen kommentar til. Jeg ser ingen grunn til å dra frem det i det hele tatt. Jeg sier bare at Eirik Bakke hadde noen veldig stygge gloser mot Demar og meg. Jeg tåler det og bryr meg ikke om det heller, men det han sa om Demar var ikke bra.

(Intervjuet fortsetter under bildet)

Demar Phillips

OMSTRIDT: Demar Phillips ropte på straffe, mens Eirik Bakke mente han filmet. En diskusjon i etterkant utløste bråket.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Jeg gikk ut på banen og snakket saklig og rolig, og spurte dommer Kristoffer Helgerud om hvordan han oppfattet den diskusjonen. Der fikk jeg et godt og saklig svar fra ham som jeg aksepterte, nemlig at han var langt unna, hadde solen i øynene og derfor var usikker på om det var noe. Det er greit at en dommer sier det, selv om vi blir snytt. Så begynner Eirik Bakke å angripe Demar og meg, og holder på når vi er på vei inn til pause. Og etter kampen begynner han på nytt igjen. Det er skuffende. Så ender det med at jeg blir så provosert at jeg tråkker over streken selv, og det angrer jeg på. Det irriterer meg, slikt skal jeg klare å unngå.

- Frykter du reaksjoner fra Aalesund?

- Jeg tror at når de får hele historien fra meg, så kommer de til å ha stor forståelse for hvorfor jeg reagerer. Men jeg forventer ikke forståelse for det jeg sier. Jeg er opptatt av at fotball er ta og gi. Jeg tåler mye, og skal tåle den støyten her også. Jeg er ganske uskyldig frem til det siste trinnet i dette.

- Styremedlem i Norsk Toppfotball, Yngve Hallén (daglig leder i Bakkes gamle klubb, Sogndal IL, journ.anm.) mener du er et problem for norsk toppfotball og at du må strammes opp. Hvilken kommentar har du til det?

- Han var ikke på kampen i går, og jeg synes det er merkelig at han legger seg opp i dette. Jeg er kun opptatt av å legge denne saken død, så får Yngve Hallén konsentrere seg om Sogndal og holde seg unna Aalesund.

- Du er også et forbilde, som tidligere proff, landslagsspiller og nå som trener. Så går noe slikt ut på direktesendt TV på NRK. Hva synes du om det?

- Det er ekstremt dumt. Sannsynligvis hadde det vært bedre at jeg kalte Bakke for det i pausen. Men da bet jeg det i meg og klarte å holde meg. Selvsagt hadde det ikke vært noe hyggeligere for ham å høre det da, men da hadde ingen fått det med seg. Jeg tar den, og legger meg langflat for kritikken for at det kom ut på direktesendt TV. Jeg er opptatt av hvordan jeg fremstår, og det der er altfor langt over streken, og det skal jeg uten problem beklage overfor Eirik Bakke, Brann og alle andre som er interessert i fotball i Norge. Så håper jeg folk har forståelse for at det var provokasjon over lengre tid som gjorde at det smalt akkurat der og da.

(Intervjuet fortsetter under bildet)

Eirik Bakke

SCORET: Eirik Bakke la på til 2-0 og avgjorde kampen for Brann mot Aalesund.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Er du lett å provosere?

- Nei, tror ikke det. Jeg er direkte, åpen og ærlig. Når jeg sier noe, så er det sannheten. Jeg håper folk forstår at jeg ble veldig opprørt, og min spiller, hvis han hadde forstått norsk, hadde han også blitt meget, meget opprørt. Men det lar vi ligge, jeg vil ikke dra det lenger. Kampen er ferdig og Brann vant fortjent. Det er det som bør være fokuset.

- Er det ikke viktig for saken at du sier hva Bakke sa?

- Nei, det er ikke viktig, for da fortsetter bare snøballen å rulle. Jeg tar skylden og tar det på min kappe at jeg lot meg provosere. Det er første gang jeg har røket i hop med en motspiller etter kamp. Det må folk gjerne kritisere og gi meg verbal juling for.

- Du snakket med spillerne dine før treningen nå. Hva sa du til dem?

- Det samme som jeg nettopp har sagt til det. I tillegg så snakket jeg litt med Demar Phillips. Han ville vite hva som ble sagt, men jeg sa at det trenger han ikke å vite. Det er ikke nødvendig. Ellers har vi snakket mest om kampen. Men nå glemmer vi dette. Det er lov å ha forskjellige meninger. Eirik Bakke skal få spille kamper i fred og ro etter dette, og vi skal ikke fortsette med noe sirkus. Jeg tar skylden for det utbruddet på TV, og så stopper vi der.

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.