NRK Meny
Normal

- Aldri snakk om operasjon

Branns medisinske apparat utelukker inngrep, men ser ingen rask løsning for den skadde landslagskeeperen.

Håkon Opdal

SKADET MEN IKKE SLÅTT: Håkon Opdal er skadet, men han utelukker ikke å spille med skaden frem til sommerpausen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Etter kampen mot Strømsgodset forverret Håkon Opdals trøblete knær seg og det var snakk om at en pause kunne være eneste løsningen på problemet.

Dag-til-dag medisin

Etter et møte mellom Branns medisinske apparat , Opdal selv om den sportslige ledelsen onsdag, ble det konkludert med en dag-til-dag medisin for 25-åringen fra Odda.

- Det har aldri vært snakk om operasjon. Diagnosen er grei og vi vet hva vi holder på med, sier Branns lege Ola Jøsendal til nrkhordaland.no.

LES OGSÅ: Lang pause for Opdal?

Skadet siden januar

Skaden som har plaget Opdal har siden januar er en liten irritasjon i senen fra kneskjellet og opp i låret i begge bena.

- Situasjonen er den samme som den har vært hele tiden. Det finnes masse behandlingsmetoder som en kan bruke, men så lenge han er i full aktivitet blir det aldri helt bra. Vi vurderer situasjonen fra dag til dag, sier Jøsendal.

Det medisinske apparatet i Brann har hele tiden en løpende dialog med Opdal selv og trener Mons Ivar Mjelde om situasjonen til landslagskeeperen. Foreløpig har Opdal valgt å være på banen i Branns tre første kamper denne sesongen.

Keepertreneren på benken?

Om det blir snakk om en påtvunget pause for Branns solide sisteskanse, får Nils Kenneth Udjus i så fall sin debut for Brann i eliteserien kanskje allerede til helgen mot Stabæk. Verre er det da å hoste opp en reservekeeper til benken.

Branns sportslige leder, Roald Bruun-Hanssen, sier til ba.no at de håper at Opdal i verste fall kan sitte på benken hvis han må kaste inn håndkledet.

For fjorårets 2.keeper i Brann, Johan Thorbjørnsen, er leid ut til Sandefjord denne sesongen. Brann har opsjon på å hente ham tilbake om det skulle oppstå krise på keeperplassen. Nå er imidlertid også Thorbjørnsen på skadelisten i to måneder etter at det ble oppdaget feil på hjerterytmen hans denne uken.

I ytterste konsekvens må da keepertrener Dan Riisnes skaffe seg lisens for eliteseriespill.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås