X Games kan bli arrangert uten skateboard

De norske arrangørene av X Games står foreløpig uten penger til å gjennomføre konkurranser i skateboard. Lillehammer holder døra på gløtt.

En skateboarder som hopper

LUFTIG SVEV: Louie Lopez fra USA i aksjon under kvalifiseringen til finalen i skateboard street for menn i Skur 13 på Filipstad under X Games i Oslo 2016. I år kan skateboard forsvinne fra konkurransen i Norge.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi har ikke gitt helt opp, men det ser egentlig litt vanskelig ut akkurat nå, sier Henning Andersen, daglig leder i SAHR Production som er norsk arrangør.

Lørdag ble det kjent at Oslo kommune sier nei til å bevilge penger til skateboardkonkurranser som skulle være en del av X Games i Norge vinteren 2017.

Fra før er det klart at Hafjell i Gudbrandsdalen blir arrangør av øvelsene slopestyle og big air. Konkurransen i Hafjell skal gå i mars i 2017.

Nå skal man vurdere om det er mulig å flytte skateboard til et annet sted enn Oslo. Ett av stedene man tidligere har undersøkt er Håkons Hall i Lillehammer. Men både tid og økonomi er et problem.

– Det er fullt mulig å gjennomføre skatearrangementet i Håkons Hall. Men nå skal vi først drøfte saken med våre samarbeidspartnere som er TV2 og det amerikanske tv-selskapet ENPS. Egentlig tror jeg det er lite realistisk at vi kan få det til. Det strander foreløpig på økonomien, sier Henning Andersen til NRK.

Trenger mange millioner

Staten har allerede bevilget 8 millioner til X Games i Norge. Arrangørene har forhåpninger om at ytterligere 10 millioner kroner bevilges når statsbudsjettet legges fram 6. oktober.

– Dette er statsstøtte til konkurransene i Hafjell. Dersom vi skal gjennomføre skateboard, så koster det en god del mer, sier Henning Andersen.

Arrangørselskapet har foreløpig ikke prosjektert skateboard noe annet sted enn i Oslo, og det er derfor vanskelig å si nøyaktig hva det vil koste. Men i søknaden til Oslo kommune handlet dette om 9 millioner kroner, opplyser Andersen til NRK.

– Vi går gjerne i dialog om dette

Espen Granberg Johnsen

IKKE AVVISENDE: Ordfører Espen Granberg Johnsen i Lillehammer er ikke avvisende til å ha deler av X Games-konkurransen i Håkons Hall, men vet ikke nå om det er praktisk mulig.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Ordfører i Lillehammer, Espen Granberg Johnsen, opplyser til NRK at han ikke har en oversikt nå om det er praktisk mulig å gjennomføre konkurranser i skateboard i Håkons Hall.

– Vi går gjerne i dialog om å ha dette i Håkons Hall. Om det er gjennomførbart har jeg ikke oversikt over nå. Det henger sammen med riggetid, andre arrangement og så videre. Men det skal være teknisk mulig å gjennomføre, skriver han til NRK.

Ordføreren utelukker ikke at kommunen kan støtte idrettsarrangementet økonomisk, men mener det neppe kan bli med så mye som 9 millioner kroner.

– Vi skal selvfølgelig vurdere en søknad grundig. De summene det vises til fra Oslo tilsvarer omtrent det Lillehammer bruker årlig på drift av alle OL-anleggene. En søknad bør ligge på et helt annet nivå enn det, dersom det skal være mulig for en relativt liten kommune å delta, skriver Johnsen.