Vil ikke gi avskjediget politimann jobben tilbake

Politiets sentrale råd har opphevet avskjedigelsen av Stein-Robin Kleven Bergh. Men politimesteren i Hedmark vil ikke nødvendigvis gi Bergh jobben tilbake.

Tormod Bakke

Det er uvisst om Stein-Robin Kleven Bergh får jobben tilbake selv om oppsigelsen er trukket. Politisjef i Hedmark, Tormod Bakke (bilde), vurderer å kjøre saken på nytt.

Foto: Frode Meskau / NRK

Stein-Robin Kleven Bergh fra Eidskog ble i august avskjediget for å ha kalt Jens Stoltenberg et krapyl. I går ble det bestemt at en saksbehandlingsfeil gjør at oppsigelsen kjennes ugyldig.

Sakens begrunnelse var for svak på tidspunktet den ble behandlet, og det var bakgrunnen for at avskjedigelsen i går ble opphevet av politiets sentralråd.

Bergh ytret i går stor lettelse over vedtaket, men veien tilbake kan bli lengre enn ventet for den tidligere politimannen.

Stein-Robin Kleven Bergh

Stein-Robin Kleven Bergh mistet jobben etter å ha kalt Jens Stoltenberg et krapyl.

Foto: Ann-Kristin Mo

Varsler ny runde

Politisjef i Hedmark, Tormod Bakke, ønsker ikke Bergh tilbake på jobb riktig enda.

– Vi kommer nå til å vurdere om vi skal fremme saken på nytt i forhold til saksbehandlingsfeilen som ble gjort. Faktaene i saken har ikke endret seg, så det er stor sannsynlighet for at vi vil ta dette videre, sier Bakke til NRK.

En ny saksbehandlingsrunde vil medføre at Bergh vil få mulighet til å forklare seg på nytt. Bakke ønsker en eventuell forklaring velkommen om det skulle bli en ny avskjedigelsesprosess.

– Bergh vil bli invitert til møtet i det lokale rådet, og vil da få god mulighet til å fortelle sin side av saken.

Det er ikke bestemt når ny høringsrunde eventuelt vil skje.

Regner med samme resultat

Bergh har ikke hørt noe fra politiet etter gårsdagens vedtak, men ønsker en ny runde hos politiets ansettelsesråd velkommen. Han tror imidlertid at utfallet vil bli det samme som forrige gang.

Fra politimannens Facebook-profil

Fra Stein-Robin Kleven Berghs Facebook-konto

– Forrige gang møtte jeg opp med advokaten min og var klar til forklaring, men det var tydelig at resultatet allerede var bestemt. Derfor regner jeg med at dette vil bli utfallet også neste gang. Saken vil igjen ende hos ansettelsesrådet som igjen må vurdere den, spår han.

Den tidligere politimannen mener uansett at saken er så prinsipielt viktig at det er verdt å bruke mye tid og energi på å få gjennomslag.

– Denne saken er så viktig for ytringsfriheten at jeg velger å ta en ny runde. Jeg har mange støttespillere rundt meg, og dette er så viktig at jeg velger å kjempe videre, slår han fast.

Bergh har vært en omstridt polititjenestemann og skapte oppsikt da det ble lagt ut Facebook-meldinger med rasistisk innhold fra hans profil. Han hevdet imidlertid at Facebook-kontoen hans ble hacket.

Fra Berghs Facebook-profil

Fra Stein-Robin Kleven Berghs Facebook-konto