NRK Meny
Normal

Voldtektssak i Elverum henlagt

Politiet i Elverum har henlagt saken der en kvinne anmeldte en voldtekt ved Basthjørnet, vest for sentrum for et år siden, fordi de ikke klarer å finne en gjerningsmann.

Etterforsker voldtekt

ANMELDTE VOLDTEKT: En kvinne i 20-årene anmeldte en voldtekt i august i fjor. Nå er saken henlagt.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Det var 10. august i fjor at en kvinne i 20-årene kontaktet politiet og fortalte at hun hadde blitt voldtatt av en mann mellom klokka 03 og 05 mellom Basthjørnet og Jernbanebrua, vest for Elverum sentrum.

Ikke tilstrekkelig bevis

Politiet har etterforsket saken siden da, men har ikke funnet en gjerningsmann og henla derfor saken i sommer.

– Årsaken til henleggelsen er at vi ikke har funnet tilstrekkelig bevis til å identifisere en gjerningsmann. Vi har gjort en del tiltak for å finne ut hva som skjedde og hvem som eventuelt har ansvaret for det, men har ikke lykkes, sier politiførstebetjent Ulf Erik Strand.

Kvinnen i 20-årene har forklart at hun ikke kjente gjerningsmannen, men at de tilfeldigvis kom i snakk rett før den anmeldte voldtekten fant sted. Dette skjedde også en helg det var ekstremt mye folk i byen siden det var Elverumsdagene, Jakt- og fiskedagene og Festspillene i Elverum. Det er ingen personer som har hatt status som mistenkt eller siktet i saken.

Tungt for kvinnen

Kvinnens bistandsadvokat Hanne Lilleby sier det har vært en tung tid for kvinnen, og at det er leit at saken nå er henlagt.

– Jeg er ikke i tvil om at det har skjedd en voldtekt, og det har vært en påkjenning for henne å vente på svar. Det er synd at man ikke har klart å finne en gjerningsmann, sier Lilleby.

Politiet tror på kvinnens forklaring, og Strand sier at sjøl om de nå henlegger saken så vil ikke det bety at den legges helt dø.

– Vi vil ta opp saken igjen, hvis det kommer inn nye opplysninger som kan være relevant å jobbe videre med.

Ikke all right

Politiet vil ikke si hva slags bevis de har i saken, i tilfelle den blir tatt opp igjen senere.

Da er det viktig at politiet har kontroll på bevisene til den dagen de eventuelt skal avhøre en mistenkt person. Strand sier de alltid har et håp om løse saken.

– Dette er sånne type saker som det ikke er all right å avslutte etterforskning på når man føler at man ikke er i mål, samtidig så kan den ikke bare ligge i bunken her å støve ned. Vi følte at vi gjorde en ordentlig innsats, men kom ikke i mål og da blir den liggende i arkiv fram til vi eventuelt får inn nye opplysninger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.

  • Trøbbel med polititelefon

    Politiet har problemer med sitt telefonnummer 02800. I Innlandet kan publikum ringe tlf. 62 53 90 00. Nødtelefonen 112 fungerer som den skal, melder politiet i Innlandet.